• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
2
gemarineerde champignons

Gemarineerde champignons – Hapjes bij de borrel, je valt al gauw terug op iets wat je al eerder gemaakt hebt. Lekker makkelijk en vertrouwd. Maar ondertussen zijn we met zijn allen na de blokjes kaas en de opgerolde tortilla’s wel toe aan iets anders. Lekker hoor, daar niet van, maar het is toch leuker om eens wat nieuws op tafel te zetten voor je gasten. Met deze gemarineerde champignons zet je opnieuw originaliteit op tafel.

Champignons

Je hebt de witte champignons en de bruine kastanje champignons. De witte kennen we allemaal wel, de kastanje champignon is wat minder bekend, maar je ziet hem steeds vaker. De kastanjechampignon heeft een licht nootachtige smaak en bevat minder vocht. Deze slinkt dus minder bij het bakken en omdat deze minder vocht verliest is deze perfect om mooi bruin te bakken zoals bij deze gemarineerde champignons. In een roomsaus is de witte champignon weer fijner omdat deze mooi blank is.

De kastanjechampignon heeft een licht nootachtige smaak en bevat minder vocht. Deze slinkt dus minder bij het bakken en omdat deze minder vocht verliest is deze perfect om mooi bruin te bakken.

Voor deze gemarineerde champignons zijn de kastanje champignons perfect, je houdt een mooie volle champignon over en ze kleuren mooi bruin. Marineren is misschien niet het goede woord want je bakt ze aan met knoflook en een uitje en bakt ze op het laatst even door met een saus. Champignons zijn van zichzelf vrij neutraal, maar nemen makkelijk smaken op, dus de smaak van de saus trekt helemaal in de champignon. Deze champignons zijn perfect als borrelhapje, maar ook op een salade buffet erg gewild. Ze zijn dan ook zowel warm als koud erg lekker.

Gemarineerde champignons

Porties: Een schaaltje vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gemarineerde champignons:

Snij de ui en rasp de knoflook. Maak de champignons schoon met een borsteltje, maar was deze niet met water, het zijn net sponzen. Verwarm de zonnebloemolie in een royale pan. Smoor hierin de ui en de knoflook op een zacht vuurtje. Voeg de hele champignons toe en bak alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje. Zet het vuur na 10 minuten iets hoger zodat het eventuele vocht verdampt. Voeg nu de oester en de vissaus toe en maal er wat peper overheen. Laat dit karameliseren en verdampen. Blijf hierbij goed roeren en zorg dat het niet aanbrand. Wanneer alle champignons van een mooi dun laagje saus zijn voorzien zijn ze klaar. Doe de gemarineerde champignons in een schaaltje en dien ze warm of koud op.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - Champignons
DeelPin621Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

gevulde eieren
Hapjes

Gevulde eieren + variaties

Reacties 2

  1. Connie Derks says:
    9 maanden geleden

    Ja zeker kan dat, geen enkel probleem.

    Beantwoorden
  2. Jaleesa says:
    9 maanden geleden

    Kun je ook witte champignons gebruiken?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen