Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

Gemarineerde champignons zijn super simpel te maken maar geven net even dat verrassende effect op jouw hapjes plateau of borreltafel.

0 23.611

Gemarineerde champignons – Hapjes bij de borrel, je valt al gauw terug op iets wat je gemaakt hebt. Lekker makkelijk en vertrouwd. Maar ondertussen zijn we met z’n allen na de blokjes kaas en de opgerolde tortilla’s wel toe aan iets anders. Lekker hoor, daar niet van maar het is toch leuker om eens wat nieuws op tafel te zetten voor je gasten.

Champignons

Je hebt de witte champignons en de bruine kastanje champignons. De witte kennen we allemaal wel, de kastanje champignon is wat minder bekend, maar je ziet hem steeds vaker. De kastanje champignon heeft een licht nootachtige smaak en bevat minder vocht. Deze slinkt dus minder bij het bakken en omdat deze minder vocht verliest is deze perfect om mooi bruin te bakken. In een roomsaus is de witte champignon weer fijner omdat deze mooi blank is.

Voor dit hapje zijn de kastanje champignons perfect, je houdt een mooie volle champignon over en ze kleuren mooi bruin. Marineren is misschien niet het goede woord want je bakt ze aan met knoflook en een uitje en bakt ze op het laatst even door met een saus. Champignons zijn van zichzelf vrij neutraal maar nemen makkelijk smaken op, dus de smaak van de saus trekt helemaal in de champignon. Deze champignons zijn perfect als borrelhapje maar ook op een salade buffet erg gewild. Ze zijn dan ook zowel warm als koud erg lekker.

Gemarineerde champignons

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Snij de ui en rasp de knoflook. Maak de champignons schoon met een borsteltje, maar was deze niet met water, het zijn net sponzen. Verwarm de zonnebloem olie in een royale pan. Smoor hierin de ui en de knoflook op een zacht vuurtje. Voeg de hele champignons toe en bak alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje. Zet het vuur na 10 minuten iets hoger zodat het eventuele vocht verdampt. Voeg nu de oester en de vissaus toe en maal er wat peper overheen. Laat dit karameliseren en verdampen. Blijf hierbij goed roeren en zorg dat het niet aanbrand. Wanneer alle champignons van een mooi dun laagje saus zijn voorzien zijn ze klaar. Doe de gemarineerde champignons in een schaaltje en dien ze warm of koud op.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer