• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel

door Connie
in Hapjes
gemarineerde champignons
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gemarineerde champignons – Hapjes bij de borrel, je valt al gauw terug op iets wat je al eerder gemaakt hebt. Lekker makkelijk en vertrouwd. Maar ondertussen zijn we met z’n allen na de blokjes kaas en de opgerolde tortilla’s wel toe aan iets anders. Lekker hoor, daar niet van maar het is toch leuker om eens wat nieuws op tafel te zetten voor je gasten. Met deze gemarineerde champignons zet je opnieuw originaliteit op tafel.

Champignons

Je hebt de witte champignons en de bruine kastanje champignons. De witte kennen we allemaal wel, de kastanje champignon is wat minder bekend, maar je ziet hem steeds vaker. De kastanjechampignon heeft een licht nootachtige smaak en bevat minder vocht. Deze slinkt dus minder bij het bakken en omdat deze minder vocht verliest is deze perfect om mooi bruin te bakken zoals bij deze gemarineerde champignons. In een roomsaus is de witte champignon weer fijner omdat deze mooi blank is.

De kastanjechampignon heeft een licht nootachtige smaak en bevat minder vocht. Deze slinkt dus minder bij het bakken en omdat deze minder vocht verliest is deze perfect om mooi bruin te bakken.

Voor deze gemarineerde champignons zijn de kastanje champignons perfect, je houdt een mooie volle champignon over en ze kleuren mooi bruin. Marineren is misschien niet het goede woord want je bakt ze aan met knoflook en een uitje en bakt ze op het laatst even door met een saus. Champignons zijn van zichzelf vrij neutraal maar nemen makkelijk smaken op, dus de smaak van de saus trekt helemaal in de champignon. Deze champignons zijn perfect als borrelhapje maar ook op een salade buffet erg gewild. Ze zijn dan ook zowel warm als koud erg lekker.

Gemarineerde champignons

Porties: Een schaaltje vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gemarineerde champignons:

Snij de ui en rasp de knoflook. Maak de champignons schoon met een borsteltje, maar was deze niet met water, het zijn net sponzen. Verwarm de zonnebloem olie in een royale pan. Smoor hierin de ui en de knoflook op een zacht vuurtje. Voeg de hele champignons toe en bak alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje. Zet het vuur na 10 minuten iets hoger zodat het eventuele vocht verdampt. Voeg nu de oester en de vissaus toe en maal er wat peper overheen. Laat dit karameliseren en verdampen. Blijf hierbij goed roeren en zorg dat het niet aanbrand. Wanneer alle champignons van een mooi dun laagje saus zijn voorzien zijn ze klaar. Doe de gemarineerde champignons in een schaaltje en dien ze warm of koud op.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Paddenstoelen - Champignons

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes
Pastagerechten

Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi – Echt vers!

Pastasaus met lekker veel verse champignons
Pastagerechten

Pastasaus met lekker veel verse champignons

knoflook-champignons
Hapjes

Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

champignonsaus
Saus

Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen