• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Geroosterde kikkererwten | 5 smaakvariaties

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten – Een kikkererwtensnack, die je zelf makkelijk maakt, naar je eigen smaak.

Geroosterde kikkererwten zijn het helemaal op het moment. Heb je moeite met het eten van peulvruchten? Nou, op deze manier niet meer! Je zet ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes. Iedereen zal er heerlijk van snoepen en niet in de gaten hebben dat ze gezonde peulvruchten aan het eten zijn. Ja gezond, want wist je dat kikkererwten bommetjes vol natrium, vezels en eiwitten zitten?

Het roosteren van kikkererwten is een makkelijk en leuk werkje, je kunt er namelijk precies de smaak aan geven die je zelf lekker vindt. Zoet met kaneel? Kruidig met Italiaanse kruiden of liever lekker pittig met chili? Het kan allemaal.

Je ze ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes.

Hoe werkt het?

Je giet kikkererwten uit glas of blik in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Na ongeveer een kwartiertje verdeel je ze over wat velletjes keukenpapier en dept ze af met keukenpapier zodat ze droog zijn. Niet te hard wrijven, want dan wrijf je er de vliesjes vanaf. Doe de kikkererwten in een kom (of verdeel ze over twee kommen om van één blik twee soorten te maken). Voeg olie of honing toe en de kruiden of specerijen naar smaak. Hussel het goed door elkaar en verdeel het over een bakplaat met bakpapier. Zorg hierbij dat ze naast elkaar liggen. Rooster ze 20 minuten in een oven van 200 graden, roer ze dan even om en rooster nog ongeveer 10-20 minuten na tot ze mooi droog en krokant zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze direct. Je kunt ze ook ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten glazen pot.

Gedroogde erwten recepten

Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Geroosterde kikkererwten

Smaakvariaties:

Per 200 gram kikkererwten heb je nodig:

Zoete honing/kaneel:
2 theelepels honing,1 theelepel kaneel, ½ theelepel gemberpoeder, snufje zout.

Marokkaanse kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel ras el hanout, snuf peper of eventueel een snuf cayennepeper.

Kruidige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels za’atar, 2 theelepels sesamzaadjes, snuf zout, snuf cayennepeper.

Italiaanse gekruide kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, snuf zout, snuf cayennepeper.

Pittige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, snuf zout en cayennepeper.

Tafel lekker !!

geroosterde kikkererwten

DeelPin85TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bladerdeeghapje met zalm
Hapjes

Bladerdeeghapje met zalm

Kerstkrans van gerookte vis
Hapjes

Kerstkrans van gerookte vis

camembert uit de oven
Hapjes

Camembert uit de oven

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

Kruidige kroketjes van zoete aardappel
Hapjes

Kroketjes van zoete aardappel; lekker kruidig!

Visnuggets voor op de borrelplank
Hapjes

Visnuggets voor op de borrelplank

Bladerdeeghapjes met vlees
Hapjes

Bladerdeeghapjes met vlees

Bruschetta met gerookte zalm
Hapjes

Bruschetta met gerookte zalm

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen