Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Geroosterde kikkererwten | 5 smaakvariaties

Geroosterde kikkererwten – Een kikkererwten snack, die je zelf makkelijk maakt naar je eigen smaak.

Geroosterde kikkererwten zijn het helemaal op het moment. Heb je moeite met het eten van peulvruchten? Nou op deze manier echt niet meer! Je ze ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes. Iedereen zal er heerlijk van snoepen en niet in de gaten hebben dat ze gezonde peulvruchten aan het eten zijn. Ja gezond, want wist je dat kikkererwten bommetjes vol natrium, vezels en eiwitten zitten?

Het roosteren van kikkererwten is een makkelijk en leuk werkje, je kan er namelijk precies de smaak aan geven die je zelf lekker vind. Zoet met kaneel? Kruidig met Italiaanse kruiden of liever lekker pittig met chili het kan allemaal.

Hoe werkt het?

Je giet kikkererwten uit glas of blik in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Na ongeveer een kwartiertje verdeel je ze over wat velletjes keukenpapier en dept ze af met keukenpapier zodat ze droog zijn. Niet te hard wrijven want dan wrijf je er de vliesjes vanaf. Doe de kikkererwten in een kom (of zoals ik deed verdeel ze over 2 kommen om van 1 blik 2 soorten te maken). Voeg olie of honing toe en de kruiden of specerijen naar smaak. Hussel het goed door elkaar en verdeel het over een bakplaat met bakpapier. Zorg hierbij dat ze naast elkaar liggen. Rooster ze 20 minuten in een oven van 200 graden, roer ze dan even om en rooster nog ongeveer 10-20 minuten na tot ze mooi droog en krokant zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze direct. Je kan ze ook ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten glazen pot.

Geroosterde kikkererwten

Smaakvariaties:

Per 200 gram kikkererwten heb je nodig:

Zoete honing/kaneel:
2 theelepels honing,1 theelepel kaneel, ½ theelepel gemberpoeder, snufje zout.

Marokkaanse kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel ras el hanout, snuf peper of eventueel een snuf cayennepeper

Kruidige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels za’atar, 2 theelepels sesamzaadjes, snuf zout, snuf cayennepeper.

Italiaanse gekruide kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, snuf zout, snuf cayennepeper.

Pittige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprika poeder, snuf zout en cayennepeper.

Tafel lekker!

geroosterde kikkererwten

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.