• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Geroosterde kikkererwten | 5 smaakvariaties

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten – Een kikkererwten snack, die je zelf makkelijk maakt naar je eigen smaak.

Geroosterde kikkererwten zijn het helemaal op het moment. Heb je moeite met het eten van peulvruchten? Nou op deze manier echt niet meer! Je ze ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes. Iedereen zal er heerlijk van snoepen en niet in de gaten hebben dat ze gezonde peulvruchten aan het eten zijn. Ja gezond, want wist je dat kikkererwten bommetjes vol natrium, vezels en eiwitten zitten?

Het roosteren van kikkererwten is een makkelijk en leuk werkje, je kan er namelijk precies de smaak aan geven die je zelf lekker vind. Zoet met kaneel? Kruidig met Italiaanse kruiden of liever lekker pittig met chili het kan allemaal.

Je ze ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes.

Hoe werkt het?

Je giet kikkererwten uit glas of blik in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Na ongeveer een kwartiertje verdeel je ze over wat velletjes keukenpapier en dept ze af met keukenpapier zodat ze droog zijn. Niet te hard wrijven want dan wrijf je er de vliesjes vanaf. Doe de kikkererwten in een kom (of zoals ik deed verdeel ze over 2 kommen om van 1 blik 2 soorten te maken). Voeg olie of honing toe en de kruiden of specerijen naar smaak. Hussel het goed door elkaar en verdeel het over een bakplaat met bakpapier. Zorg hierbij dat ze naast elkaar liggen. Rooster ze 20 minuten in een oven van 200 graden, roer ze dan even om en rooster nog ongeveer 10-20 minuten na tot ze mooi droog en krokant zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze direct. Je kan ze ook ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten glazen pot.

Geroosterde kikkererwten

Smaakvariaties:

Per 200 gram kikkererwten heb je nodig:

Zoete honing/kaneel:
2 theelepels honing,1 theelepel kaneel, ½ theelepel gemberpoeder, snufje zout.

Marokkaanse kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel ras el hanout, snuf peper of eventueel een snuf cayennepeper

Kruidige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels za’atar, 2 theelepels sesamzaadjes, snuf zout, snuf cayennepeper.

Italiaanse gekruide kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, snuf zout, snuf cayennepeper.

Pittige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprika poeder, snuf zout en cayennepeper.

Tafel lekker !!

geroosterde kikkererwten

Tags: Groente - PeulvruchtenGroente - Peulvruchten - Kikkererwten
DeelPin52Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Stamppot

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

witte bonensoep of ribkessoep
Soep

Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Vegetarische mexicaanse bruine bonensoep recept
Maaltijdsoep

Vegetarische bruine bonensoep met Mexicaanse smaken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen