Geroosterde kikkererwten – Een snack, die je zelf makkelijk maakt, naar je eigen smaak. Geroosterde kikkererwten zijn het helemaal op het moment. Heb je moeite met het eten van peulvruchten? Nou, met dit recept voor een lekkere snack niet meer! Je zet ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes. Iedereen zal er heerlijk van snoepen en niet in de gaten hebben dat ze gezonde peulvruchten aan het eten zijn. Ja gezond, want wist je dat kikkererwten bommetjes vol natrium, vezels en eiwitten zitten? Het roosteren van kikkererwten is een makkelijk en leuk werkje, je kunt namelijk precies de smaak aan het recept geven die jij lekker vindt. Zoet met kaneel? Kruidig met Italiaanse kruiden of liever lekker pittig met chili? Het kan allemaal met geroosterde kikkererwten.
Je ze ze op de borreltafel als een soort van borrelnootjes
Een makkelijk recept voor geroosterde kikkererwten
Je giet kikkererwten uit glas of blik in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Na ongeveer een kwartiertje verdeel je ze over wat velletjes keukenpapier en dept ze af met keukenpapier zodat ze droog zijn. Niet te hard wrijven, want dan wrijf je er de vliesjes vanaf. Doe de kikkererwten in een kom (of verdeel ze over twee kommen om van één blik twee soorten te maken). Voeg olie of honing toe en de kruiden of specerijen naar smaak. Hussel het goed door elkaar en verdeel het over een bakplaat met bakpapier. Zorg hierbij dat ze naast elkaar liggen. Rooster ze 20 minuten in een oven van 200 graden, roer ze dan even om en rooster nog ongeveer 10-20 minuten na tot ze mooi droog en krokant zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze direct. Je kunt ze ook ongeveer een week bewaren in een goed afgesloten glazen pot.
Geroosterde kikkererwten; kies je favoriete recept
Smaakvariaties op het recept:
Per 200 gram geroosterde kikkererwten heb je nodig:
Zoete honing/kaneel:
2 theelepels honing,1 theelepel kaneel, ½ theelepel gemberpoeder, snufje zout.
Marokkaanse kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel ras el hanout, snuf peper of eventueel een snuf cayennepeper.
Kruidige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels za’atar, 2 theelepels sesamzaadjes, snuf zout, snuf cayennepeper.
Italiaanse gekruide kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, snuf zout, snuf cayennepeper.
Pittige kikkererwten:
2 theelepels olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, snuf zout en cayennepeper.
Tafel lekker !!
Gedroogde erwten; met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!