• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gevulde champignons ( Basis + 4 varianten )

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes, Specials, Voorgerecht
0
0
Gevulde champignons recept

Gevulde champignons – Gebruik champignons eens anders dan alleen in de soep, macaroni of in de saus. Neem een beetje grotere champignons en vul deze eens met allerlei lekkere vullingen. Met gevulde champignons zet je op een verantwoorde manier iets lekkers op tafel wat net anders is dan standaard.

Hoe leuk en lekker is het als je met een schaal warme gevulde champignons aankomt voor bij de borrel. Het is weer eens iets anders dan de bitterbal of het blokje kaas.

Grote of kleine champignons

Je hebt champignons in vele maten. Soms zijn de kleinere versies mooier of makkelijker, maar om te vullen zijn de grotere versies fijner.  Als je hiervoor de kleintjes neemt kun je er bijna geen vulling in doen en wordt het nogal een gepriegel. Maar neem ook niet al te grote voor bij de borrel want het is prettig al je ze in een keer in de mond kunt stoppen.

Je kunt gevulde champignons ook als voorgerecht geven, neem dan gerust grotere daar kan lekker veel vulling in en deze eet je ze met een mes en vork.

Gevulde champignons; Gebruik het steeltje ook!

Wanneer je champignons vult haal je eerst het steeltje eruit. Dit doe je door het voorzichtig een beetje op en neer te bewegen en dan te trekken. Door het steeltje er helemaal uit te trekken krijg je een mooi holletje waar je de lekkerste vullingen in kunt stoppen. De steeltjes gooien we natuurlijk niet weg, deze worden fijngesneden en verwerkt in de vulling.

Welke vulling

Een champignon is vrij neutraal van smaak waardoor het zich prima leent om te vullen.

De champignons laten vocht los tijdens het garen. Zorg er dus voor dat je een smeuïge maar absoluut geen natte vulling hebt. De steeltjes worden fijngehakt en samen met een beetje ui en knoflook gebakken, dit is de basisvulling. Vaak wordt deze basisvulling bij elkaar gehouden door een beetje kaas of roomkaas. Verder kun je je fantasie de vrije loop laten bij het vullen van champignons. De mogelijkheden zijn groot. Om je op weg te helpen hebben we al een paar voorbeelden gemaakt.

Met kleine beetjes een groot resultaat

Wanneer je champignons vult heb je niet erg veel andere producten nodig, een half uitje, een beetje knoflook en een stukje kaas voldoen al snel.

Wil je origineel voor de dag komen op je feestje serveer dan eens gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas.

Blauwe kaas en spinazie zijn een match made in heaven, deze combi past ook weer erg goed bij champignons. Aanrader dus!

Gevulde champignons met geitenkaas en spek
Gevulde champignons met geitenkaas en spek
Gevulde champignons met roomkaas en groene kruiden
Gevulde champignons met roomkaas en groene kruiden
Gevulde champignons met spek en ui
Gevulde champignons met spek en ui
Gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas
Gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas

Gevulde champignons

Basisrecept

  • 12 middelgrote champignons
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • boter of olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Veeg de champignons schoon en haal de steeltjes eruit. Hak de steeltjes fijn. Doe dit ook met de ui en de knoflook. Bak de steeltjes, ui en knoflook in een beetje boter of olie zacht aan tot de ui en champignons gaar zijn. Voeg er de rest van de ingrediënten die je wil gebruiken aan toe.

Vul de champignons royaal met de gekozen vulling met een bolletje bovenop en druk deze met de holle kant van een lepel goed aan.  Bak de gevulde champignons 20 minuten in een oven van 180 graden of 15 min in een airfryer van 160 graden.

4 variaties op het basisrecept voor gevulde champignons

Gevulde champignons met roomkaas en groene kruiden:

  • 100 gram roomkaas of kruidenroomkaas
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes bieslook

Hak de kruiden fijn en meng dit met de roomkaas en het uimengsel.

Vul en bak de champignons

Gevulde champignons met spek en ui:

  • een hele ui in plaats van een halve
  • 50 gram spekblokjes

Bak de spekblokjes mee met de steeltjes en de uien.

Vul en bak de champignons

Gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas:

  • 100 gram blauwe kaas naar keuze
  • handje verse spinazie

Snij van ongeveer de helft van de kaas 12 mooie blokjes en verkruimel de rest. Bak de spinazie kort mee met het uimengsel en laat daar de kaas in smelten.

Vul en bak de champignons.

Gevulde champignons met geitenkaas en spek:

  • 150 gram geitenkaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 12 halve walnoten

Hak de helft van de walnoten en meng deze door de basisvulling. Snij de plakjes ontbijtspek in de lengte doormidden. Verdeel de geitenkaas in 12 stukjes en rol ieder stukje in met het ontbijtspek. Vul de champignons met de basisvulling met noten en leg er het rolletje geitenkaas op. Bak zoals aangegeven. Verdeel na het bakken de rest van de walnoten over de champignons.

Gevulde champignons

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 middelgrote champignons
  • een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • boter of olie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde champignons:

Veeg de champignons schoon en haal de steeltjes eruit. Hak de steeltjes fijn. Doe dit ook met de ui en de knoflook. Bak de steeltjes, ui en knoflook in een beetje boter of olie zacht aan tot de ui en champignons gaar zijn. Voeg er de rest van de ingredienten die je wil gebruiken aan toe.
Vul de champignons royaal met de gekozen vulling met een bolletje bovenop en druk deze met de holle kant van een lepel goed aan. Bak de gevulde champignons 20 minuten in een oven van 180 graden of 15 min in een airfryer van 160 graden.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - PaddenstoelenGroente - Paddenstoelen - Champignons
DeelPin492Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten
Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs
Specials

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette
Specials

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gebakken schol
Specials

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

Kwark
Specials

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen