Gevulde eieren + variaties – Gevulde eieren maakte oma altijd al. Het recept is door de tijd heen vaak aangepast of verbeterd. Hobbykoks kunnen zich helemaal uitleven om ze op de mooiste manier te presenteren.
Geen spuitzak? Geen nood! Met een stevig diepvrieszakje zakje lukt het ook. Doe de vulling in het zakje en druk alles naar een punt. Knip een stukje van de punt af en spuit zo de vulling in de eieren.
Variaties op gevulde eieren
Op dit basisrecept kun je talloze variaties verzinnen. Hier een paar voorbeelden, maar je weet er zelf vast nog wel meer. Onderstaande vullingen meng je samen met de dooiers om ze daarna met de spuitzak in de halve eitjes te doen.
- garnalen of gerookte zalm en dille
- toefje mayonaise en een lepeltje (imitatie)kaviaar of zalmeitjes
- mayonaise bestoven met paprikapoeder en een reepje paprika
- stukje gorgonzola en een halve zwarte olijf
- ansjovis
- tonijn en olijven
- garnaaltjes met wat dille en citroensap
- tomaat en Parmezaanse kaas
Probeer ook eens:
Eieren heeft iedereen eigenlijk wel altijd op voorraad. Ze zijn een heerlijke inspiratiebron en echte alleskunners in de keuken. Zelfs borrelhapjes kun je ermee maken, zoals onderstaande gevulde eieren. Probeer ook eens de huisgemaakte borrel bites die je van diezelfde eieren maakt. Ga de uitdaging aan en zet eieren op de borrelplank.
Geef de gevulde eieren een kleurtje
Rond Pasen is het hartstikke populair. Eieren verven. Vaak worden dan de eieren alleen aan de buitenkant beschilderd. Je kunt ook het eiwit kleuren en ook nog eens op een hele natuurlijke manier. Als je dus eieren gaat vullen, is het superleuk om dat met gekleurde eieren te doen. Dit is gezellig knutselen in de keuken. Wil je de gevulde eieren kleuren, dan moet je dit wel ruim van tevoren doen. Maar als je ze serveert applaudisseren je gasten.
Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee
Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.
Gevulde eieren
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 10 eieren
- 75 gram roomboter
- 100 gram mayonaise
- zout en peper
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze van dit recept
Gevulde eieren maak je zo:
Kook de eieren hard in ongeveer 6 minuten en laat ze geheel afkoelen.
Schil ze en snijd ze met een nat mes doormidden. Haal er voorzichtig de dooiers uit en druk die door een zeef.
Klop de roomboter met de dooiers en de mayonaise luchtig. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder.
Snijd indien nodig een klein stukje van de onderkant van de halve eieren zodat ze beter blijven staan.
Vul een spuitzak met een kartelspuitje en spuit de vulling in de eieren.
Decoreer met een beetje groene kruiden zoals bieslook, peterselie of dille. Heb je dit niet voorhanden dan kun je ook een beetje extra kerriepoeder of paprikapoeder gebruiken voor een leuk effect. Zet de gevulde eieren koel weg tot gebruik maar serveer ze op kamertemperatuur.
Tafel lekker !!
Wat een geweldig mooie schaal! Weten jullie waar ik die kan kopen? Vriendelijke groet, Wen.
Dank je, deze is van de kringloop maar als ik google vind ik iets soortgelijks bij dille en kamille.
gevulde eitjes,dat heb ik vaak gemaakt,met oud en nieuw,kerst,st.nicolaas.
voor de kinderen,vooral toen ze nog klein waren,en opgroeiende waren.
ze waren er gek op.