- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gevulde eieren + variaties

Gevulde eieren maakte oma altijd al. Het recept is door de tijd heen vele malen aangepast of verbeterd. Hobbykoks kunnen zich helemaal uitleven om ze op de mooiste manier te presenteren.


Gevulde eieren

Voor 20 gevulde eieren

Kook de eieren hard in ongeveer 6 minuten en laat deze geheel afkoelen. Schil ze en snij ze met een nat mes doormidden. Haal er voorzichtig de dooiers uit en druk deze door een zeef. Klop de roomboter met de dooiers en de mayonaise luchtig. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder. Snij indien nodig een klein stukje van de onderkant van de halve eieren zodat deze beter blijven staan. Vul een spuitzak met een kartelspuitje en spuit de vulling in de eieren. Decoreer met een beetje groene kruiden zoals bieslook, peterselie of dille. Heb je dit niet voorhanden dan kun je ook een beetje extra kerriepoeder of paprikapoeder gebruiken voor een leuk effect. Zet de gevulde eieren koel weg tot gebruik maar serveer ze op kamertemperatuur.

Tafel lekker!!

Geen spuitzak? Geen nood!  Met een stevig diepvrieszakje zakje lukt het ook. Doe de vulling in het zakje en druk alles naar een punt. Knip een stukje van de punt af en spuit zo de vulling in de eieren.

Variaties op gevulde eieren

Op dit basisrecept kun je talloze variaties verzinnen. Hier een paar voorbeelden, maar je weet er zelf vast nog wel meer. Onderstaande vullingen meng je samen met de dooiers om ze daarna met de spuitzak in de halve eitjes te doen.

Links in dit recept:
  1. eieren: https://lekkertafelen.nl/special/eieren/
  2. roomboter: https://lekkertafelen.nl/kookschool/zelf-boter-maken-voor-dummies/
  3. mayonaise: https://lekkertafelen.nl/kookschool/mayonaise-zelf-maken/