- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Halloweenhapjes: bezemstelen en gehaktballetjes met een pompoen dipsaus

Halloweenhapjes: bezemstelen en gehaktballetjes met een pompoen dipsaus – Op 31 oktober is het Halloween. Hoe leuk is het dan om een tafel met echte Halloweenhapjes te maken? Naast zoete hapjes, zoals pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes[1], mogen ook de hartige hapjes niet ontbreken. Je kunt de bezemstelen samen met je kinderen klaarmaken, gezelligheid gegarandeerd. Laat je creativiteit de vrije loop en hol een pompoen uit en snijd er een echt Halloween gezicht uit. De dipsaus van pompoen en de gehaktballetjes maak je klaar terwijl je kroost langs de deuren “trick of treat” roept om zoveel mogelijk snoep te verzamelen. Happy Halloween!


Halloweenhapjes – bezemstelen en gehaktballetjes met een pompoen dipsaus

Voor 2 bezemstelen:

Snijd de kaas langs één kant voor 2/3 in. Rol voorzichtig op en bind vast met een sprietje bieslook. Steek er een pepsel in.

Het recept van de gehaktballetjes vind je hier[4]. 

 Voor de dipsaus:

Schil de pompoen en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de wortel in kleine stukjes. Stoof de pompoen met de ui en wortel zachtjes aan in een klontje boter. Kruid met een kippenbouillon blokje en laat verder garen met een scheutje water tot alles superzacht is. Mix de groenten nu heel fijn tot een crème. Meng 3 eetlepels van de crème met 3 eetlepels vers gemaakte mayonaise. Breng op smaak met nog 1 eetlepel mosterd, cayennepeper en zout.

Tafel lekker!

Links in dit recept:
  1. pompoencakejes met marsepeinen pompoentjes: https://lekkertafelen.nl/recepten/pompoencakejes/
  2. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2017/10/20171007_144014.jpg
  3. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2017/10/20171007_144258.jpg
  4. hier: https://lekkertafelen.nl/recepten/gehaktballetjes-met-pompoencreme/