• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Hapjes met brie; Vijf ideeën voor de borreltafel

door Connie Derks
in Hapjes, Specials
0
1
hapjes met brie

Hapjes met brie; Vijf ideeën voor de borreltafel – Klein beetje werk, groot resultaat. – Een stukje brie bij een glaasje wijn of bier is altijd wel lekker. Vaak wordt de brie ( nog koud ) op een plank gelegd en er wordt een pak toastjes opengetrokken. Brie op het toastje en klaar. Lekker jazeker maar met minimale inzet wordt hetzelfde stuk brie heerlijk. Haal de hapjes een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Door de brie op kamertemperatuur te serveren bewijs je jouw liefde en passie voor de hapjes die je serveert aan je gasten.

Brie en fruit

Een zuurtje doet het erg goed bij de vrij zware maar heerlijk romige brie, het hapje wordt er gelijk een stuk frisser van. Kijk eens welk fruit je in huis hebt, aardbei, bramen, bosbessen, druiven, perzik en ja zelfs mandarijntjes zijn een feestje met brie. Ook erg lekker is het om gedroogde abrikozen, pruimen of dadels te vullen met een stukje brie.

Doordacht van bodem tot topping

Neem eens een snee roggebrood of volkorenbrood wat je kort kunt roosteren in plaats van de eeuwige toastjes of stokbrood. Ben je van het koolhydraat arme dan kun je ook voor komkommer als ondergrond kiezen.

Wil je het geheel helemaal af maken dan geef je je hapje een topping van chutney. Heb je geen chutney neem dan een heerlijke jam of een balsamico crème.

Hapjes met brie; Vijf ideeën voor de borreltafel

Brie kerstomaatje en basilicum

Snij de brie in gelijke vierkantjes, leg een stukje brie erop, hierop weer een blaadje basilicum met een kerstomaatje. Prik alles vast met een cocktailprikker.

Roggebrood brie en vijgenchutney

Snij roggebrood en brie in vierkantjes van gelijke grootte Beleg het roggebrood met de brie en schep er een theelepel chutney op.

Brie aardbei en balsamico crème

Snij de brie in vierkantjes neem een halve aardbei of als je kleintjes hebt een hele en prik deze met een cocktailprikker op de brie. Druppel er vlak voor het serveren wat balsamico crème op.

Komkommer brie en walnoot

Snij een komkommer in plakjes en beleg deze met vierkantjes brie, leg er een walnoot op.

Gedroogde abrikoos met brie

Neem een zachte gedroogde abrikoos en snij deze overdwars doormidden. Neem een stukje brie ter grootte van de abrikoos en leg deze tussen de 2 helften. Zijn je abrikozen vrij hard week ze dan een uurtje in lauw water en dep ze droog voor gebruik.

Tip: voor mooie vierkantje snij je eerst lange plakken en daarna vierkantjes

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Brie
DeelPin1874Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Salade met roodlof en blauwe kaas
Salade

Salade met roodlof en blauwe kaas

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Salade van parelcouscous
Salade

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

originele feta
Kookschool

Originele feta; Schapenkaas uit Griekenland

Reacties 1

  1. Alice says:
    2 jaar geleden

    Lekkere tips voor mijn hapjes

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen