- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Hapjes met brie; Vijf ideeën voor de borreltafel

Hapjes met brie; Vijf ideeën voor de borreltafel – Klein beetje werk, groot resultaat. – Een stukje brie bij een glaasje wijn of bier is altijd wel lekker. Vaak wordt de brie (nog koud) op een plank gelegd en er wordt een pak toastjes opengetrokken. Brie[1] op het toastje en klaar. Lekker jazeker maar met minimale inzet wordt hetzelfde stuk brie heerlijk. Haal de hapjes[2] een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast om optimaal van de smaak te kunnen genieten. Door de brie op kamertemperatuur te serveren bewijs je jouw liefde en passie voor de hapjes die je serveert aan je gasten.

Brie en fruit

Een zuurtje doet het erg goed bij de vrij zware maar heerlijk romige brie, het hapje wordt er gelijk een stuk frisser van. Kijk eens welk fruit je in huis hebt, aardbei, bramen, bosbessen, druiven, perzik en ja zelfs mandarijntjes zijn een feestje met brie. Ook erg lekker is het om gedroogde abrikozen, pruimen of dadels te vullen met een stukje brie.

Doordacht van bodem tot topping

Neem eens een snee roggebrood of volkorenbrood wat je kort kunt roosteren in plaats van de eeuwige toastjes of stokbrood. Ben je van het koolhydraat arme dan kun je ook voor komkommer als ondergrond kiezen.

Wil je het geheel helemaal af maken dan geef je je hapje een topping van chutney[3]. Heb je geen chutney neem dan een heerlijke jam of een balsamico crème.


Hapjes met brie; Vijf ideeën voor de borreltafel

Brie kerstomaatje en basilicum

Snij de brie in gelijke vierkantjes, leg een stukje brie erop, hierop weer een blaadje basilicum met een kerstomaatje. Prik alles vast met een cocktailprikker.

Roggebrood brie en vijgenchutney

Snij roggebrood en brie in vierkantjes van gelijke grootte Beleg het roggebrood met de brie en schep er een theelepel chutney op.

Brie aardbei en balsamico crème

Snij de brie in vierkantjes neem een halve aardbei of als je kleintjes hebt een hele en prik deze met een cocktailprikker op de brie. Druppel er vlak voor het serveren wat balsamico crème op.

Komkommer brie en walnoot

Snij een komkommer in plakjes en beleg deze met vierkantjes brie, leg er een walnoot op.

Gedroogde abrikoos met brie

Neem een zachte gedroogde abrikoos en snij deze overdwars doormidden. Neem een stukje brie ter grootte van de abrikoos en leg deze tussen de 2 helften. Zijn je abrikozen vrij hard week ze dan een uurtje in lauw water en dep ze droog voor gebruik.

Tip: voor mooie vierkantje snij je eerst lange plakken en daarna vierkantjes

Tafel lekker!

Links in dit artikel:
  1. Brie: https://lekkertafelen.nl/special/brie/
  2. hapjes: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hapjes/
  3. chutney: https://lekkertafelen.nl/special/chutney/