Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

2x Hapjes met courgette voor een gezellige avond

Maak een avondje met vrienden extra feestelijk met deze verse, huisgemaakte hapjes met courgette. De ene lekker krokant de andere romig gevuld.

2 4.123

Hapjes met courgette – Courgette is super veelzijdig. Je kun hem bakken, stoven of rauw in een salade verwerken, zelfs in een cake doet deze veelzijdige groente het goed.  Vandaag heb ik 2 borrelhapjes gemaakt mat courgette.  De ene lekker krokant de andere romig gevuld. De rolletjes zijn ook erg lekker als voorgerecht.


Krokante courgette kaasplakjes

courgette hapjes krokantper courgette heb je nodig:

  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gram paneermeel liefst zelf gemaakt van oud brood
  • ½ theelepel ras el hanout
  • zout / peper
  • olijfolie

Snij de courgette in plakjes van ongeveer een halve cm. Smeer de plakjes licht in met olijfolie. Maak een mengsel van de kaas, paneermeel en de kruiden , leg de courgettes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 20-30 minuten in een oven van 180 graden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer warm.

Gevulde courgette rolletjes

courgette hapjes (1)voor ongeveer 12 rolletjes heb je nodig:

  • 2-3 courgettes
  • 125 gram cottage cheese
  • 125 gram roomkaas of mascarpone
  • 4-6 plakjes rauwe ham
  • 2 takjes munt
  • klein handje verse koriander
  • zout peper
  • ½ theelepel za’atar [optioneel]
  • 25 gram pijnboompitjes
  • olijfolie

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakken en besmeer deze licht met olie. Bak ze in een hete grillpan tot ze bijna gaar zijn. Let op laat ze niet te gaar worden want dan vallen ze uit elkaar. Ze garen nog een beetje na bij het afkoelen. Laat de courgette plakken afkoelen. Dit is belangrijk, ik had met mijn ongeduld namelijk niet lang genoeg gewacht, dan komt er vocht vrij wat voor geknoei kan zorgen. Hak de kruiden. Roer de roomkaas los en doe er de cottage cheese , de kruiden en de specerijen bij. Roer er de pijnboompitjes door. Beleg iedere plak courgette met een reepje rauwe ham. Besmeer 2/3 van de plak met het kaasmengsel en rol deze voorzichtig op. Steek vast met een prikker. De grootte van de rolletjes hangt een beetje af van de grote van de courgette. Koel de rolletjes een paar uur voor je ze serveert. Zijn ze wat groter serveer ze dan op een klein bordje, wanneer de rolletjes klein zijn volstaat een prikker.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. san zegt

    Wat zou je aanraden als vleesvervanger voor een vegetarische courgetterol ?

    1. Redactie zegt

      Hoe bedoel je dat San? Heb je het over een hapje of over een gerecht?

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer