Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hartenspiesjes van kaas en komkommer

Hartjes zijn het ultieme symbool van de liefde. En wat is er leuker om met dit symbool hartenspiesjes te maken van verschillende soorten kaas en komkommer.

0 842

Hartenspiesjes van kaas en komkommer – Hartjes zijn het ultieme symbool van de liefde. En hoe mooi is het om met dit symbool lekkernijen voor je geliefde te maken. Samen smullen van de lekkere kaas, afgewisseld met frisse komkommer. En om het af te maken serveer je er mosterd bij om lekker mee te dippen. Ik heb gekozen voor 3 verschillende soorten. Een grove Groninger mosterd, een zoetige mosterd met honing en een pittige mosterd, omdat manlief daar zo gek op is.

Voor de kaas kun je jezelf helemaal uitleven maar kies voor zachte kazen. De hardere en oudere kazen gaan scheuren als je ze op een prikkertje probeert te doen. Ik heb gekozen voor een oude kaas die nog wat aan de zachte kant is en een brandnetelkaas. Maar je kunt ook kiezen voor een mooie geitenkaas of een rookkaas. Kies niet voor zachte kazen zoals brie en camembert. Ze zijn moeilijk uit te steken en houden niet goed hun vorm. Kies de kazen die je het lekkerste vind voor jouw persoonlijke touch.

Hartenspiesjes van kaas en komkommer

Hapjes voor 1 avond knabbelen met 2 personen

  • 2 plakken kaas 1 cm dik en 25 cm lang
  • 1 dikke komkommer
  • ½ appel
  • mosterd naar keuze.

Extra:

  • Uitsteker in de vorm van een klein hartje
  • 18 cocktailprikkertjes
  • zilverfolie

Leg de plak kaas voor je neer en steek er 6 hartjes uit. Doe dit ook met de andere plak kaas. Steek de hartjes kaas voorzichtig op een cocktailprikker. En leg deze aan de kant. Snij de komkommer in 6 plakken van 1 cm dik. Steek hier ook hartjes uit en steek ze op een cocktailprikker. leg de hartjes tussen een stukje keukenpapier. Dit haalt het ergste vocht eraf.

Neem de halve appel en doe hier zilverfolie omheen. Steek de hartjes in de halve appel om ze te presenteren. Doe de mosterd in kleine schaaltjes en serveer deze ernaast.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer