• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

door Arianne Parent
in Hapjes
0
2
Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla – De tortilla de patatas of de Spaanse tortilla is één van de beroemdste gerechten uit de Spaanse keuken. Het is een dikke omelet van ei, aardappels, olijfolie en vaak met ui en knoflook. Het zal je niet verbazen dat dit gerecht ontstond in het Spaanse binnenland. Dit voedzame gerecht is niet alleen makkelijk te maken maar ook heel voordelig. Bovendien leent de Spaanse tortilla zich perfect om er je restjes in te verwerken. Dit wordt veel geserveerd als lunch of makkelijke maaltijd maar je kunt er ook borrel bites van maken.

Heel veel eieren

De Spaanse tortilla bestaat zoals we al zeiden uit eieren, aardappel, ui en knoflook. Door de eieren ontstaat er één geheel oftewel de eieren zorgen voor de binding in de tortilla. De truc in dit gerecht is om de perfecte garing te bereiken. Hiervoor zal je het geheel moeten draaien in de pan. Dat is best even een trucje. Je kunt hiervoor een bord gebruiken. We leggen het uit in het recept. Maak je dit gerecht heel graag? Dan is een echte tortilla pan een aanrader.

Van klassieker naar eigen versie als borrel bites

Laat de traditionele Spanjaarden het maar niet horen, maar naast het klassieke recept kun je oneindig variëren. Ook in Spanje zijn er vele varianten in omloop. Denk daarbij aan het toevoegen van paprika, courgette, chorizo, paddenstoelen, olijven en/of kaas. In onderstaande variant laten we de aardappel weg maar voegen we volop verse groenten toe. Snijd het resultaat in blokjes en serveer ze als borrel bites. Dit is gegarandeerd een succes op je hapjes tafel.

In dit recept vertel ik je hoe je de tortilla draait met een bord. Gelukkige bezitters van een tortilla pan (zie foto) hoeven alleen de pan te draaien.

tortilla voor borrel bites
tortilla - borrel bites

Borrel bites

Porties: Een grote schaal vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 eieren
  • 3 paprika’s (rood/geel/groen)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 2 vleestomaten
  • olijfolie
  • zout & peper
  • tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de borrel bites:

De paprika ontdoen van zaadlijsten en in lange fijne slierten snijden. De ui in halve ringen snijden. Knoflook heel fijn snijden. De tomaten ontpitten en in dobbelsteentjes snijden. De olijven in fijne reepjes snijden. In een hoge bakpan olijfolie verwarmen en alle groenten (behalve de tomaten) zachtjes laten stoven. Kruiden met peper, zout en tijm.

Zodra de groenten bijna gaar zijn voeg je ook de tomatenblokjes toe. Laat het geheel dan nog even garen.

Klop de eieren goed schuimig en verdeel deze gelijkmatig over de groenten. Laat ze heel langzaam stollen met een deksel op de pan. Draai de tortilla dan met behulp van een bord en laat de andere kant ook nog even garen. Laat de tortilla dan rustig afkoelen en snijd er borrel bites van. Je kunt natuurlijk zowel punten als vierkantjes snijden.

Tafel lekker !!

Tags: EierenEieren tortilla
DeelPin36Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met eieren en spinazie
Ovenschotel

Ovenschotel met eieren en spinazie

Ei-wrap Tuna Melt
Ontbijt en lunch

Ei-wrap Tuna Melt

Avocado eisalade
Ontbijt en lunch

Avocado eisalade; Voor ontbijt, lunch of borrel

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje
Bijgerecht

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Reacties 2

  1. Marijke says:
    2 jaar geleden

    Heel graag zou ik willen weten of de tortillabites ook in de diepvries kan bewaren?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Jazeker Marijke, deze borrel bites kunnen prima in de diepvries.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

Couscous salade met kip en mango
Salade

Couscous salade met kip en mango

Deze couscous salade met kip en mango is een boost voor je zintuigen. Hij ziet er niet alleen lekker uit...

Lees verder
Ovenschotel met eieren en spinazie

Ovenschotel met eieren en spinazie

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen