• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 8, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

door Redactie
in Hapjes
0
5

Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.

Met ons basis recept kun je 16 bodempjes maken van ca. 5 cm. Hieronder tref je het recept voor de quiche creme waarmee je ook 16 bodems kunt vullen. Uiteraard hangt dit wel af van de grootte van je vormpjes.

Quichecrème (basisrecept)

  • 3 1/2 dl. room
  • 3 grote eieren
  • zout, peper, nootmuskaat

Klop de room en eieren luchtig op. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Bewaar de crème tot je gaat bakken. Ca. 4 dl. crème is genoeg voor een quiche van 25 cm. of 16 mini-quiches van ca. 5 cm.

Voorbeelden van vullingen voor je mini-quiche:

  • Verse Franse Roquefort met blokjes gesschilde appel
  • Zeer dungesneden gerookte alm met fijngehakte dille
  • Stukjes ham en geraspte gruyère (klop hierbij wat Dijon mosterd door de bovenstaande quichecrème)
  • Kleine champignons of andere paddestoelen die je even bakt in wat boter tot ze mooi zacht zijn.
  • Rode, groene en gele paprika, ook deze eerst even in wat boter zacht bakken.

Zo maak je de mini-quiches:

  1. Maak het complete basisrecept en gebruik hierbij kleine vormpjes van ca. 5 cm.
  2. Maak de vulling. Doe in elk vormpje een flinke eetlepel van deze vulling.
  3. Maak de quichecrème en schep een lepel van deze crème op elk vormpje.
  4. De mini-quiches vervolgens ca. 15 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven. Of tot de vulling iets opbolt en lichtbruin is.
  5. Serveer de mini-quiches direct.

Tip:

  • Het basis recept is prima in te vriezen, waardoor je altijd iets in huis hebt om op elk onverwacht moment een gezellige bourgondische avond met een wijntje en deze mini-quiches te organiseren.
  • Naast een borrelhapje is de mini-quiche ook erg leuk om als voorgerechtje te serveren.
Tags: Brunchen
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta; 3 variaties
Ontbijt en lunch

Bruschetta; 3 heerlijke variaties

koffiebroodjes met amandelspijs
Bakken

Koffiebroodjes met amandelspijs – Voor bij de koffie of voor het ontbijt

Mini omeletjes in diverse smaken
Ontbijt en lunch

Mini omeletjes uit een cupcakevorm in diverse smaken

Hartige muffins
Hartig

Hartige muffins, Italian style

Prosecco Serre 58
Wijn

Paasbrunch, daar hoort een fijne Prosecco bij!

Reacties 5

  1. carla says:
    7 jaar geleden

    lekker, dus er komt geen bladerdeeg of filo aan te pas? kan ik het ook in een muffin vorm bakken? zijn de taartjes zonder deeg stevig genoeg om met de hand te eten?

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      De taartjes zijn niet zonder deeg Carla. Let op de link naar het basisrecept voor het deeg.

      Beantwoorden
  2. Lekker Tafelen says:
    8 jaar geleden

    En, zijn ze gelukt?

    Beantwoorden
  3. Miranda says:
    10 jaar geleden

    Erg lekker die mini quiches.
    succes!

    Miranda

    Beantwoorden
    • gitte says:
      8 jaar geleden

      morgen begin ik eraan

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

kabeljauwballetjes
Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Net als van gehakt kun je ook van kabeljauw balletjes maken. Met aardappel, groenten en saus vormen de kabeljauwballetjes een...

Lees verder
Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos

frozen yoghurt barks

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

Handige kooktips

Kipfilet als broodbeleg
Kookschool

Kipfilet als broodbeleg? Zo maak je het zelf!

Kipfilet wordt ook veel als broodbeleg gegeten. Wil je echt lekkere kipfilet op de boterham? Maak het dan eens zelf!...

Lees verder
gyroskruiden

Gyroskruiden

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Sylvia op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Cindy Bakker op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Cindy Bakker op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen