- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Huisgemaakte mini-quiches in alle smaken.

Smeuïge mini-quiches gevuld met ragoutachtige vullingen worden op een feestje altijd bijzonder gewaardeerd. Met ons basisrecept voor hartige taartbodem kun je alle kanten op en is het ook voor jou weggelegd om je gasten te verwennen met je eigen creatie.

Met ons basis recept[1] kun je 16 bodempjes maken van ca. 5 cm. Hieronder tref je het recept voor de quiche creme waarmee je ook 16 bodems kunt vullen. Uiteraard hangt dit wel af van de grootte van je vormpjes.

Quichecrème (basisrecept)

Klop de room en eieren luchtig op. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Bewaar de crème tot je gaat bakken. Ca. 4 dl. crème is genoeg voor een quiche van 25 cm. of 16 mini-quiches van ca. 5 cm.

Voorbeelden van vullingen voor je mini-quiche:

Zo maak je de mini-quiches:

  1. Maak het complete basisrecept[2] en gebruik hierbij kleine vormpjes van ca. 5 cm.
  2. Maak de vulling. Doe in elk vormpje een flinke eetlepel van deze vulling.
  3. Maak de quichecrème en schep een lepel van deze crème op elk vormpje.
  4. De mini-quiches vervolgens ca. 15 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven. Of tot de vulling iets opbolt en lichtbruin is.
  5. Serveer de mini-quiches direct.

Tip:

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. basis recept: http://lekkertafelen.nl/?p=2546
  2. complete basisrecept: http://lekkertafelen.nl/?p=2546