Kaasdomino – een ouderwets lekker borrelhapje van kaas en roggebrood.
Roggebrood met kaas
Simpel maar daarom juist zo lekker
Als Hollanders eten we heel graag brood met kaas. Als ontbijt, als lunch en ook bij de borrel. Vaak is dat brood een boterham, maar bij de borrel gaan we voor stevig roggebrood. De kaasdomino van vroeger werd steevast gemaakt met Fries roggebrood, dit is een donker roggebrood met de hele korrel. Maar je kunt natuurlijk alle soorten roggebrood gebruiken. Wij kozen ook voor een roggebrood met rozijnen en noten en we deden daar dezelfde vulling in. Zo heb je met weinig werk toch twee verschillende kaasdomino
Rasp kaas zelf, dit is echt veel lekkerder!!
Niet zomaar een plak kaas
De vulling is een stevige crème van boter en kaas. Koop voor de kaasdomino een lekkere pittige belegen of oude kaas en rasp die zelf, dit is zoveel lekkerder dan de geraspte kaas uit de zakjes. En die boter is natuurlijk echte lekkere roomboter voor een volle smaak. De boter klop je luchtig met een snufje chilipeper tot die bijna wit ziet. Daar roer je de geraspte kaas door en dan is het alleen nog maar een kwestie van smeren en snijden. Wel eerst even op laten stijven voor je de grote plakken kaasdomino in mooie strakke stukken gaat snijden.
De kaasdomino in twee varianten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 sneetjes roggebrood
- 150 gram geraspte oude kaas
- 100 gram zachte roomboter
- snufje chilipoeder
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kaasdomino:
Klop de boter met een snufje chilipoeder, mooi wit en luchtig. Roer er de kaas doorheen. Leg 4 sneetjes roggebrood op een plank en besmeer ze met de helft van de crème. Leg er netjes recht 4 sneetjes roggebrood bovenop en besmeer ze met de rest van de crème. Dek af met de laatste 4 sneetjes en strijk de zijkanten een beetje recht met een mes. Zet de kaasdomino een half uurtje of langer in de koelkast om op te stijven. Hoe kouder die is, hoe beter je hem kunt snijden. Snijd de blokken in repen, driehoeken of blokjes met een scherp mes. Bewaar de kaasdomino’s koud, maar serveer ze op kamertemperatuur, zo komt de smaak het beste tot zijn recht.
Tafel lekker !!