Kaasdomino – Een ouderwets lekker borrelhapje van kaas en roggebrood. Maar wel eentje waar je punten mee scoort als je ze serveert bij een borrel! Zet jij bij de eerstvolgende borrel kaasdomino op tafel?
Roggebrood met kaas
Eigenlijk gaat het hier over roggebrood met kaas. Je hebt dus maar een paar ingrediënten nodig voor een heerlijke kaasdomino. Dus een goede reden om ze eens vaker op tafel te zetten.
Kaasdomino is simpel, maar juist daarom zo lekker
De meeste Nederlanders eten heel graag brood met kaas. Als ontbijt, als lunch en dus ook bij de borrel. Vaak is dat brood een boterham, maar bij de borrel kies je voor stevig roggebrood. De kaasdomino van vroeger werd steevast gemaakt met Fries roggebrood. Dit is een donker roggebrood met de hele korrel. Maar je kunt natuurlijk alle soorten roggebrood gebruiken. Kies het soort of de soorten die jij het lekkerst vindt. In het recept hier is een roggebrood met rozijnen en noten gebruikt en daar is dezelfde vulling in gedaan. Zo heb je met weinig werk toch twee verschillende kaasdomino’s.
Rasp de kaas zelf, dit is echt veel lekkerder!!
Koop echt lekkere kaas en rasp die zelf
De vulling is een stevige crème van boter en kaas. Koop voor de kaasdomino een lekkere pittige belegen of oude kaas. En rasp die kaas vooral zelf. Dit is zoveel lekkerder dan de geraspte kaas uit de zakjes. Zelf raspen is gewoon verser en in die zakjes zitten ook allerlei onnodige toevoegingen. En die boter is natuurlijk echte lekkere roomboter voor een volle smaak. De boter klop je luchtig met een snufje chilipeper, tot die bijna wit ziet. Daar roer je de geraspte kaas door en dan is het alleen nog maar een kwestie van smeren en snijden. Wel eerst even op laten stijven voor je de grote plakken kaasdomino in mooie strakke stukken gaat snijden.
De kaasdomino in twee varianten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 sneetjes roggebrood
- 150 gram geraspte oude kaas
- 100 gram zachte roomboter
- snufje chilipoeder
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kaasdomino:
Klop de boter met een snufje chilipoeder, mooi wit en luchtig. Roer er de kaas doorheen.
Leg 4 sneetjes roggebrood op een plank en besmeer ze met de helft van de crème. Leg er netjes recht 4 sneetjes roggebrood bovenop en besmeer ze met de rest van de crème. Dek af met de laatste 4 sneetjes en strijk de zijkanten een beetje recht met een mes.
Zet de kaasdomino een half uurtje of langer in de koelkast om op te stijven. Hoe kouder hij is, hoe beter je hem kunt snijden.
Snijd de blokken in repen, driehoeken of blokjes met een scherp mes. Bewaar de kaasdomino’s koud, maar serveer ze op kamertemperatuur, zo komt de smaak het beste tot zijn recht.
Tafel lekker !!