• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt

Die bak je gewoon zelf!

door Elise de Haan
in Hapjes
0
0
Kaasstengels

Kaasstengels – Heb jij dat ook dat je, als je bij de bakker bent en van die heerlijke, grote kaasstengels ziet liggen, je daar direct zin in krijgt? Ze zien er altijd zo lekker uit met al die kaas en als kleine kinderen ze zien willen ze er ook altijd één hebben om gelijk op te eten. Weet je dat je ze heel makkelijk zelf kunt bakken? Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig, en het is in een half uurtje geregeld. Wat is er nou leuker dan op een regenachtige woensdagmiddag, samen met je kinderen, zelf kaasstengels te maken?

Bladerdeeg

Voor het snel zelf maken van kaasstengels is het het makkelijkst om vers bladerdeeg op een rol te gebruiken. Als je er op let dat je een rechthoekige lap deeg koopt, hoef je dat alleen in mooie, gelijke repen te snijden. Je vindt vers bladerdeeg in de supermarkt, in het koelvak. Natuurlijk kun je ook de bekende pakjes diepvriesbladerdeeg gebruiken, maar die moeten eerst ontdooien, en om grote kaasstengels te krijgen moet je ze aan elkaar gaan plakken. Zelf bladerdeeg maken hoort voor de liefhebbers ook tot de mogelijkheden.

Welke kaas gebruik je voor kaasstengels?

In het recept hebben we belegen Goudse kaas gebruikt. Wil je een wat meer uitgesproken smaak? Gebruik dan oude Goudse. Wil je een wat minder uitgesproken smaak, of houd je niet van oude kaas? Gebruik dan jonge kaas voor de kaasstengels. Die kaas ga je natuurlijk wel zelf raspen. Een zakje is makkelijk, maar vers geraspte kaas is echt lekkerder dan dat. En zoveel werk is het nou ook weer niet.

Kaasstengels – tips

Wil je eens een andere smaak aan de kaasstengels geven? Je maakt een leuke variant door de stengels te bestrooien met maanzaad, kruiden et cetera. Je kunt ook de kaasvulling aan de binnenkant vervangen door een tapenade of pesto, en alleen de buitenkant met kaas bestrooien. Met een beetje fantasie maak je zo de meest leuke en andere kaasstengels!

Goudse kaas

Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!

Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens gewoon op je bruine boterham. Onze eigen Goudse kaas!

kaasstengels

Porties: 6 grote kaasstengels
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg, ongeveer 34x26 cm
  • 200 gram belegen Goudse kaas, vers geraspt
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kaasstengels:

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit. Laat het bakpapier er nog even onder zitten, dan plakt het niet aan je werkblad vast.

Snij het deeg in zes gelijke repen van ongeveer 5,6 × 24 cm.

Leg op elke reep over de gehele lengte wat kaas, en vouw de deegreep vervolgens over de lengte dubbel. Druk de naad voorzichtig dicht.

Til nu de gevulde deegreep voorzichtig op. Houd hem aan de bovenkant vast, en draai de kaasstengel voorzichtig in een twist.

Bestrijk de kaasstengel met losgeklopt ei en leg hem op de bakplaat. Zo maak je zes kaasstengels. Leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat.

Bestrooi vervolgens alle kaasstengels met kaas.

Bak de kaasstengels in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en goudgeel.

Laat de kaasstengels afkoelen op een rooster. Lekker om zo uit het vuistje te eten, maar ook heerlijk bij een kop soep!

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen