Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kaasvlinders hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg

Kaasvlinders zijn echt superleuk en feestelijk om te maken. Ook kinderen vinden dit fantastisch. En wij Hollandse kaaskoppen moeten dit toch kunnen?

0 3.296

Kaasvlinders hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg – Houd je ook zo van koekjes bakken? Bak dan eens hartige koekjes, lekker voor bij een glaasje wijn. Met wat bladerdeeg en geraspte kaas maak je een heerlijk koekje wat er ook nog eens spectaculair uitziet. Maak er dan gelijk wat meer en verpak ze in een leuk blik als cadeau, is weer eens wat anders dan een bosje bloemen. Zeker weten dat de ontvanger er blij mee is.

Het lekkerste zijn ze natuurlijk met zelfgemaakt bladerdeeg, het is even een werkje maar het resultaat is er dan ook naar. Het is zoveel lekkerder en je hebt echt voldoening van je werk. Je kan als je voor de makkelijke weg kiest natuurlijk ook plakjes bladerdeeg nemen, maar geloof me als je eenmaal je zelfgemaakte bladerdeeg hebt geproefd zal je het echt vaker zelf gaan maken. Ik maak altijd wat meer in één keer en doe dan mooie porties van ongeveer 400 gram in een plastic zak in de vriezer. Wanneer ik dan bladerdeeg nodig denk te hebben neem ik het een dag van tevoren uit de vriezer en leg het in de koeling om rustig te laten ontdooien.

Kaasvlinders hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg

  • bladerdeeg
  • geraspte jong belegen kaas
  • 1 ei
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop het ei los met een klein beetje water en het zout en zet apart. Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige plak van 3-4 mm dik. Snijd de plak bij op ongeveer 12 cm. De lengte is niet belangrijk, hoe langer de plak hoe meer koekjes. Smeer de plak licht in met het ei en strooi er royaal kaas overheen. Druk iets vast en vouw aan beide zijde een cm naar binnen en besmeer dit lichtjes met ei. Vouw nu nog 1 maal om tot ze in het midden elkaar bijna raken, maar houd een klein stukje tussenruimte zodat je ze tegen elkaar kunt leggen. Duw een beetje aan en snijd er plakjes van 1 cm dik van. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, houd voldoende afstand, ze worden groter tijdens het bakken. Bak de koekjes 12- 15 minuten, in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Laat ze volledig afkoelen. Verpakt in een blik of koektrommel zijn deze koekjes zeker 2 weken houdbaar, maar vers zijn ze natuurlijk het aller lekkerste.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer