Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De kipcorn maar dan van kalkoen; Snacken met plezier

De kipcorn maak je natuurlijk van kip. Helaas, ik maak de bekende kipcorn van kalkoen. Heerlijk bij frieten, maar ook bij de borrel.

0 1.259

De kipcorn maar dan van kalkoen – Mogelijk vind je de titel van dit recept wat vreemd. De kipcorn geniet een grote mate van bekendheid. Ook jij staart bij de snackbar misschien regelmatig naar deze krokante snack. De kalkoencorn hoor je nooit. Toch maak ik mijn kipcorn met kalkoenfilet. Het vlees van de kalkoen is magerder dan het kippenvlees en deze snack wordt echt lekkerder als je kalkoen gebruikt. Serveer deze krokante kalkoensticks bij de borrel of op een makkelijke dag bij huisgemaakte friet en een verse salade.

De kipcorn maar dan van kalkoen

  • 800 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel barbecuekruiden
  • 1 eitje

Om te paneren

  • Cornflakes
  • Bloem
  • Eieren

Maal de kalkoen door je vleesmolen tot gehakt of mix deze fijn. Meng het gemalen of gehakte vlees met de barbecuekruiden en meng er 1 ei door ( voor de binding)

Vorm met de hand worsten van ongeveer 100 gram of laat ze door de worstenmaker van je keukenmachine gaan.

Laat deze een uurtje opstijven in de vriezer.

Om te paneren maak je drie schaaltjes, bloem, losgeklopt ei, en cornflakes (die je even met de hand  fijner hebt gemaakt er moeten nog grove stukken aanwezig zijn, dit geeft structuur aan de kipcorn) Eerst gaan de stukken worst even door de bloem, dan door het ei, om vervolgens een jasje van cornflakes te krijgen.

Ze zijn perfect in te vriezen of je kan ze meteen gebruiken

Frituur de kipcorn op 180 graden tot deze een goudbruin kleurtje heeft zo’n 3 a 4 minuten.

Serveer met een lekkere friet, sla en een vers gemaakte mayonaise

Als je kleine balletjes rolt kun je deze perfect als borrelhapje serveren met een dipsausje

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer