Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade – Als je lekker aan het borrelen bent, dan horen daar natuurlijk ook lekkere hapjes bij. En een warme snack is daarbij best een welkom hapje. Kippenvleugels zijn daar heel geschikt voor, want je kunt ze zo uit de hand eten en ze zijn snel klaar. Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade zijn een heerlijk pittige hap waarmee je je gezelschap aangenaam verrast. Gewoon in de koekenpan, dus snel geregeld! Overigens kun je die kippenvleugeltjes natuurlijk ook heel goed bij je warme maaltijd eten.
Platte kippenvleugels of hele?
De poelier of de slager gaat je vragen welke kippenvleugeltjes je wilt hebben, ‘platte kippenvleugels’ of ‘hele’. Platte kippenvleugeltjes zijn ontdaan van het bovenste stukje. In principe maakt het niet uit welke kippenvleugels je kiest, voor het recept van kippenvleugeltjes in shoarmamarinade kun je ze beiden gebruiken, al eten de platte vleugeltjes als borrelhapje wel iets makkelijker.
Doe het lekker zelf! Zelfgemaakte saus bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Wil je vrienden maken? Zet dan bij de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade een zelfgemaakte knoflooksaus op tafel. Niet dat standaard flesje van 89 cent dat iedereen heeft, maar een echt lekkere knoflooksaus. O en, je kunt de smaakstijl helemaal aanpassen door je shoarmakruiden zelf samen te stellen. Als je het doet moet je het goed doen. Toch?
Als je het op deze manier serveert, zie je straks vieze snoeten met een brede glimlach. En daar hebben we dat uurtje in de keuken graag voor over!
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo (platte) kippenvleugels
- 3 eetlepels shoarmakruiden met zout
- 5 eetlepels neutrale olie
- neutrale olie of boter om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenvleugeltjes in shoarmamarinade:
Meng de shoarmakruiden met de olie. Smeer de kippenvleugels in met de marinade en zet ze minstens 3 uur in de koelkast, zodat de smaak goed in het vlees kan trekken.
Haal de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade een half uur voor je ze gaar klaarmaken uit de koelkast. Zo kunnen ze op de juiste temperatuur komen voor je ze gaat bakken.
Verhit wat olie of boter in een grote koekenpan. Laat lichtbruin worden. Bak de kippenvleugels rondom bruin aan. Zet het vuur wat lager en bak de kippenvleugels in ongeveer 25 minuten gaar. Draai ze af en toe om. Gebruik hiervoor een vleestang.
Heb je geen grote koekenpan, bak de kippenvleugeltjes dan in twee porties.
Serveer de kippenvleugeltjes in shoarmamarinade met (zelfgemaakte) knoflooksaus. Als je de kippenvleugels bij de maaltijd serveert, geef er dan frietjes of pitabrood bij.
Tafel lekker !!