Knoflook-champignons – Eet champignons eens op een andere manier. Als je een liefhebber van knoflook bent zal dit recept je dan ook zeker aan staan. Het is een heel makkelijk recept, waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt. Je serveert de knoflook-champignons bij de warme maaltijd. Maar je maakt er net zo makkelijk een geweldig lekker borrelhapje of tapa van. Wat je er ook mee doet, dit recept ga je vaker maken!
De lekkerste combinatie
Paddenstoelen knoflook, dat is een geweldige combinatie. Ben je ook zo gek op die champignons die je vaak tegenkomt bij tapas? Dan weet je precies wat er wordt bedoeld. Die knoflook-champignons maak je in een mum van tijd zelf. En van alleen de geur al ga je watertanden. Maar zeker ook van de smaak. Champignons nemen heel makkelijk de smaak op van de ingrediënten die je er aan toevoegt. In het recept hieronder lees je hoe je ze kunt maken.
Champignons zijn net sponsjes en nemen lekker veel smaak op
Knoflook-champignons maak je met…
Champignons natuurlijk. Het is wel zaak om voor het maken van het recept een beetje een handig format paddenstoelen te kiezen. Het mooiste is als je een bakje middelgrote champignons kunt bemachtigen, die het liefst ook nog allemaal dezelfde maat hebben. Welke champignons je voor het recept van de knoflook-champignons neemt, maakt niets uit. Het recept kan met zowel kastanje als met de gewone witte champignon gemaakt worden. Het verschil is dat kastanjechampignons een wat nootachtiger smaak hebben en dat er wat minder vocht in zit. Ze zullen dus wat minder slinken tijdens het klaarmaken. Het lekkerste zijn ze als je ze direct serveert, maar je kunt ze ook makkelijk voorbereiden en op het laatste moment even verwarmen. Dat laatste is zeker handig als je de knoflook-champignons serveert bij een borrel. Want dan wil je niet steeds in de keuken hoeven staan.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Knoflook-champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram champignons
- 1 sjalot
- 30 gram boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je knoflook-champignons:
Snij de sjalot ragfijn.
Veeg de champignons schoon en snij eventueel een stukje van het steeltje af.
Hak de knoflook fijn.
Verwarm de boter met de olijfolie en gaar hierin op een zacht vuurtje de sjalot.
Voeg de schoongeveegde champignons en de knoflook en tijm toe en bak ze op een middelhoog vuur onder af en toe roeren beetgaar.
Voeg er indien nodig een scheutje bouillon, water of witte wijn aan toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de knoflook-champignons lekker warm op een schaaltje met wat prikkers erbij. Bestrooi eventueel met een paar extra takjes tijm.
Tafel lekker !!
Lekker en nog diervriendelijk ook.
Zeker weten Thus. Champignons zijn super!