Knoflook-champignons – heerlijk voor bij de borrel of warme maaltijd
Champignons en knoflook
Ben je ook zo gek op die champignons die je vaak tegenkomt bij tapas? Deze knoflook-champignons maak je in een mum van tijd zelf. En van alleen de geur al ga je watertanden.
Champignons zijn net sponsjes en nemen lekker veel smaak op.
Knoflook-champignons maak je met…
Het mooiste is als je een bakje middelgrote champignons kunt bemachtigen die het liefst ook nog allemaal dezelfde maat hebben. Welke champignons je voor deze knoflook-champignons neemt, maakt niets uit, het kan met zowel kastanje als met de gewone witte champignon gemaakt worden. Het lekkerste zijn ze als je ze direct serveert, maar je kunt ze ook makkelijk voorbereiden en op het laatste moment even verwarmen.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Knoflook-champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram champignons
- 1 sjalot
- 30 gram boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je knoflook-champignons:
Snij de sjalot ragfijn. Veeg de champignons schoon en snij eventueel een stukje van het steeltje af. Hak de knoflook fijn. Verwarm de boter met de olijfolie en gaar hierin op een zacht vuurtje de sjalot. Voeg de schoongeveegde champignons en de knoflook en tijm toe en bak deze op een middelhoog vuur onder af en toe roeren beetgaar. Voeg er wanneer nodig een scheutje bouillon, water of witte wijn aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de knoflook-champignons lekker warm op een schaaltje met wat prikkers erbij. Bestrooi eventueel met een paar extra takjes tijm.
Tafel lekker !!