Komkommer tonijn rolletjes, weer eens wat anders dan de plakjes komkommer en de toastjes tonijnsalade. Een ideaal hapje voor koolhydraatarme eters, maar zeker ook voor ieder ander. En ze zien er ook nog eens geweldig leuk uit.
Rolletjes
Door de komkommer te schaven met een mandoline of een scherpe kaasschaaf krijg je een mooie dunne plak. Zorg er wel voor dat je een dunnere komkommer hebt, anders zitten er te veel zaadjes en vocht in. Het makkelijkste is om de komkommer eerst doormidden te snijden en dan te schaven. Hoe dunner de plakken hoe mooier de rolletjes. Door eerst wat sla op de schaal te leggen voordat je de komkommerrolletjes erop legt, voorkom je dat ze gaan schuiven. De rolletjes zullen namelijk iets vocht loslaten waardoor de schaal wat nat kan worden.
Tonijnsalade
Tonijnsalade kun je op vale manieren maken, wij gingen voor de frisse variant met appel omdat we dat wel mooi bij die komkommer vonden staan. We sneden appel in lucifer dunne reepjes waarvan we een gedeelte achterhielden om mee op te rollen zodat ze een beetje uitsteken. Voor de salade gebruiken we meestal half mayonaise en half Griekse yoghurt, maar deze kan ook vervangen worden door mayonaise als je dit liever hebt.
Serveer als hapje of bij een high tea.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Komkommer tonijn rolletjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommer
- 1 blikje tonijn op water
- 1 kleine appel
- 2 augurkjes
- Paar takjes bieslook
- Paar takjes koriander
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel tomatenketchup
- Zout/peper
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- Citroensap
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je komkommer tonijn rolletjes:
Laat de tonijn goed uitlekken. Snij de appel in lucifer dunne reepjes en besprenkel ze met wat citroensap tegen het verkleuren. Snij de augurkjes zeer fijn, knip de bieslook in ringetjes en hak de koriander wat klein. Doe alles in een kom en houdt ongeveer de helft van de appelreepjes achter. Meng alles goed door elkaar en proef. Leg de repen komkommer op een werkblad en leg op iedere reep een beetje tonijnsalade. Leg wat reepjes appel aan de brede kant en rol alles op naar de smalle kant van de komkommer. Steek vast met een prikker. Zet koel weg.
Tafel lekker !!