Komkommer zalmhapjes met honing & mosterd roomkaas – Wat zien ze er elegant uit hé, deze komkommer zalmhapjes. Op elk plankje stelen deze borrelhapjes de show. En het is zo makkelijk om te maken met hele simpele ingrediënten. En dat zien we allemaal heel graag. Geen moeilijke culinaire technieken maar lekker en simpel. De combinatie van zalm met komkommer zal velen aanspreken. De roomkaas breng je zelf op smaak met honing en mosterd wat heel mooi past bij de zalm. De komkommer geeft de frisse en knapperige tonen in dit recept. Probeer het maar!
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Komkommer zalmhapjes met honing & mosterd roomkaas
Voor 10 hapjes
- 10 plakjes komkommer á 1.5 cm dik
- 80 gr. roomkaas
- 1 tl. grove mosterd
- 1 tl. honing
- Zout en peper
- 80 gr. gerookte zalm
- 10 plukjes peterselie of dille
Extra nodig: Spuitzak met spuitmondje.
Leg 10 plakjes komkommer van ongeveer 1,5 cm dik op een mooie plank of serveerschaal. Doe de roomkaas, mosterd en honing in een schaaltje en meng dit allemaal goed door elkaar. Breng het op smaak met de zout en peper. Liever wat meer mosterd of honing erin? Experimenteer gerust.
Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit klein toefjes op de komkommerplakjes. Je kunt de spuitzak ook in een maatbeker of grote mok plaatsen om het makkelijker te maken om de roomkaas in de spuitzak te doen. Verdeel de zalm in 10 stukjes en leg deze speels op de komkommer. Ik probeer altijd hoogte te creeeren door ze iets te twisten. Dit ziet er veel fraaier uit dan een plat plakje gerookte zalm op een hapje. Dat is namelijk wat dit hapje zijn mooie uiterlijk geeft.
Heb je toevallig dille? Dan past het perfect bij dit hapje en zou ik daarvoor kiezen. Een goed alternatief is natuurlijk peterselie. Kies voor krulpeterselie. Deze is vooral om zijn uiterlijk bekend en staat erg mooi als garnering. Zet de hapjes koud weg in de koelkast tot je ze gaat serveren met plasticfolie erover zodat de zalm niet uit kan drogen.
Tafel Lekker!