Komkommerrolletjes met haring – Wat is er nu leuker dan heerlijk borrelen, met zelfgemaakte verse hapjes, gemaakt met verse seizoensproducten? En, je wordt er vast blij van als je weet dat je die supersnel en erg eenvoudig kunt maken! Dit keer ga je aan de slag met verse haring en met verse komkommer. Die twee maken een perfecte combinatie in de komkommerrolletjes met haring. Het recept vind je hieronder en het is ook nog eens heel makkelijk te maken.
Komkommertijd!
Waarom zou je komkommerrolletjes met haring maken? In de “komkommertijd” is er niets op tv, en is er geen groot nieuws te melden. Maar verse komkommers zijn er in overvloed! Dat dan weer wel. Die komkommers zijn dan lekker en goedkoop en volop beschikbaar in winkels, op markten, of uit je eigen moestuin. En wat doe je dan? Er flink gebruik van maken natuurlijk! En wat is er leuker dan dat ook nog eens te doen in een recept met andere verse seizoensproducten? Verse haring bijvoorbeeld. Twee vliegen in een klap dus, als je gaat voor komkommerrolletjes met haring!
Je maakt met dit recept voor komkommerrolletjes met haring een leuk, vers en lekker borrelhapje. Haring en komkommer staan centraal. De frisse smaak van komkommer past goed bij de lekker vette haring, en daarmee heeft dit borrelhapje een heerlijke smaakbalans.
Komkommerrolletjes met haring zijn makkelijk en snel te maken
Een recept hoeft niet ingewikkeld te zijn om lekker te zijn, dat bewijst dit makkelijke recept voor komkommerrolletjes met haring! Je hoeft er echt geen hele dag voor in de keuken te staan want in slechts 10 luttele minuten tover je lekker snel een zelfgemaakt en vers borrelhapje op tafel. Daarmee bewijs jij je borrelgenoten dat werken met verse ingrediënten echt makkelijker is dan ze wel denken.
Borrelen ten voeten uit!
Komkommerrolletjes met haring combineren perfect met een glaasje jenever als drankje. Of serveer bij dit recept eens een kruidige gin-tonic als aperitief. Wil je nog een stapje verder in het perfect combineren van je hapje en je drankje? Neem dan de bekende gin, op basis van komkommer en werk het drankje af met een schijfje komkommer in het glas. Je hebt sowieso nog wat komkommer over als je dit makkelijke recept voor komkommerrolletjes met haring maakt.
Proost!
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!
Haring, Maatjes, Hollandse Nieuwe. Veel mensen happen graag in een Hollandse haring. Hier vind je info, tips en lekkere recepten met haring.
Komkommerrolletjes met haring
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 haringen of maatjes
- 1 komkommer
- 1 eetlepel citroenmayonaise
- een paar takjes verse dille
- een paar roze peperbessen (optioneel / garnering)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je komkommerrolletjes met haring:
Was de komkommer, schil hem niet!
Snijd de komkommer in de lengte in repen met een dunschiller of een mandoline. De eerste buitenste reep komkommer is vooral schil, die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor in je drankje (zie begeleidende tekst). Als je aan de zaadlijsten komt, dan begin je aan de ander kant van de komkommer te snijden. Snijd de komkommerrepen in de breedte in tweeën. Houd apart.
Snijd de staart van de haring en verwijder eventuele vervelende graten. Snijd elke haring in drieën.
Was en snijd de dille in grove plukjes van ca. 2 centimeter.
Bestrijk de komkommerrepen met een likje mayonaise. Leg de stukjes haring erop, leg de plukjes dille ertussen. Vouw dicht en bestrijk aan de buitenkant (waar het rolletje dicht moet) nog met een likje mayonaise om de rolletjes dicht te houden. Het is niet erg als er eentje weer wat openspringt bij het serveren, dat maakt het er niet minder lekker op.
Leg de rolletjes op een leuk schoteltje, strooi er wat roze bessen over en serveer de komkommerrolletjes met haring. Je kunt dit hapje van tevoren maken en nog even gekoeld wegzetten tot je gasten arriveren. Hoe frisser, hoe lekkerder!
Tafel lekker !!