• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Krokant gefrituurd ei

Eieren met smaak en een lekkere bite

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
Krokant gefrituurd ei

Krokant gefrituurd ei; Een leuke afwisseling op de bekende frituursnacks die niet alleen bij vegetariërs in de smaak zal vallen.

Lekker eitje

Als je eens een ander hapje op tafel wil zetten dan bitterballen of blokjes kaas is een krokant gefrituurd ei een leuke afwisseling. Voor deze gefrituurde eieren gebruiken we hardgekookte eieren die we voorzien van een korstje. Dit korstje (wat in principe hetzelfde is als bij een bitterbal of kroket) geeft de eieren behalve een krokante bite ook extra smaak.

Geef krokant gefrituurd ei ook eens bij asperges

Ook voor kleine eitjes

In dit recept maken we gebruik van halve eieren, maar als je scharreleieren hebt, is het ook erg leuk om krokant gefrituurd ei te maken met hele kleinere eieren. Kwarteleitjes bijvoorbeeld zijn erg geschikt voor een luxe versie. Deze kun je gebruiken als onderdeel van een luxe voorgerecht met bijvoorbeeld asperges.

Paneren met panko voor een superkrokant korstje

Panko is een grove versie van paneermeel. Omdat deze een grovere structuur heeft, geeft dit ook een meer krokante korst dan met gewoon paneermeel. Omdat gekookte eieren vrij glad zijn is het paneren net iets minder makkelijk. Daarom wentelen we ze eerst door de bloem. Hierna gaan ze door een papje van eiwit, water en bloem dat op smaak is gebracht met cajunkruiden. Na dit badje worden ze goed door de panko gewenteld  zodat het hele ei bedekt is. Lukt dit de eerste keer niet goed, geen probleem. Rol ze dan nogmaals door het papje en de panko voor een superkrokant gefrituurd ei.

Pittig, kruidig of juist subtiel van smaak

Doordat je aan je paneermengsel allerlei kruiden kunt toevoegen kun je het laagje voor het krokant gefrituurd ei net zo pittig of kruidig maken als je zelf wil. In dit recept hebben we gebruikt gemaakt van cajun kruiden, maar je kunt er ook kerrie, paprika of andere specerijen voor gebruiken. Gebruik geen verse of grove gedroogde kruiden, deze verbranden bij het bakken.

Krokant gefrituurd ei

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 eieren
  • 100 gram panko
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels cajunkruiden
  • zonnebloem olie om in te frituren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je krokant gefrituurd ei;

Kook 4 eieren hard, voor een normaal ei op kamertemperatuur is dit 8 minuten. Laat de eieren afkoelen en schil ze. Van het overgebleven ei gebruik je alleen het eiwit. Hierbij doe je 2 eetlepels water, 1 eetlepel bloem en een theelepel cajun kruiden. Roer dit in een kommetje tot een egaal papje. In een ander kommetje doe je 1 eetlepel bloem en weer een ander, iets groter kommetje is voor de panko die je mengt met 2 theelepels cajun kruiden.

Snijd de afgekoelde eieren in de lengte doormidden. Rol ze nu een voor een eerst door de bloem, dan door het eiwitmengsel en dan door de gekruide panko. Leg weg op een bord bedekt met huishoudfolie. Wanneer nodig herhaal je de laatste 2 stappen.

Verwarm de zonnebloemolie tot 180 graden en bak de eieren tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi de eieren met nog een klein beetje extra zout naar smaak. Serveer krokant gefrituurd ei het liefst warm.

Je kunt de eieren vooraf bakken en in de oven opwarmen of alvast paneren en later vers afbakken, wat natuurlijk het lekkerste is.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen