Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kroketjes van pastinaak en kastanjes

Herfst kroketten met pastinaak en kastanje die je gasten graag voorzet tijdens de feestdagen. Bij de borrel, maar ook als feestelijk voorafje.

Kroketjes van pastinaak en kastanjes – In de herfst- en wintermaanden zijn pastinaak en kastanjes volop aanwezig. Het zijn gezonde, en voedzame producten waar je echt heel veel mee kunt. Gebruik ze in stamppotten of in aardappelpuree bijvoorbeeld, maar ook in stoofpotten of zoals in het recept hieronder in kroketjes. Geef die mooie groenten een hoofdrol! Ze geven zo’n mooie twist aan diverse gerechten.

Durf jij het aan om een grote schaal van deze kroketjes ‘s avonds op de borreltafel te zetten? Je gasten zullen er van genieten om in dit krokante kroketje te bijten met daarnaast een goed glas wijn of een lekker bokbiertje. De kroketjes van pastinaak en kastanjes zijn bovendien makkelijk en snel van tevoren te bereiden. Je kunt ze ook gewoon invriezen voor later gebruik (bewaar er wat voor de feestdagen!)

Het heerlijke, pure karakter van deze kroketjes maakt het ook leuk om deze eens als voorgerecht te serveren. Met een blaadje sla en een beetje mosterd of mosterdsaus is dit een hartelijk welkom aan je gasten en na het eten van dit voorgerechtje zullen ze reikhalzend uitkijken naar de volgende gang van het diner.


Kroketjes van pastinaak en kastanjes

Voor 20 kroketten

  • Kroketjes van pastinaak en kastanjes1 kg pastinaak
  • 250 gram kastanjepuree
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • 150 g bloem
  • 3 eieren, los geklopt
  • 300 g panko of paneermeel
  • peper, zout en nootmuskaat

Schil de pastinaak en snij in blokjes. Kook de pastinaakblokjes gaar in gezouten water en laat ze goed uitlekken.
Voeg de kastanje puree, de uitgeperst knoflook en peterselie toe en breng verder op smaak met peper en een snufje nootmuskaat. Laat minimaal een uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Maak je handen vochtig en vorm er kroketjes van ongeveer 50 gram van.

Rol de kroketjes van pastinaak eerst in de bloem dan in het ei en daarna in de panko. Laat weer een uur opstijven in de koelkast en paneer ze nog een tweede keer.
Leg de kroketjes van pastinaak op bakpapier, laat goed drogen en vries ze in tot gebruik.

Bak de kroketjes van pastinaak en kastanjes goudbruin in de frituurpan op 180 ° C.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.