Kroketjes van zoete aardappel – Zoete aardappel in krokant jasje, dat is verrassend lekker bij de maaltijd, maar ook als snack doen de kruidige kroketjes het goed. Serveer de kroketjes met een frisse yoghurt dip.
Kruidige kroketjes
Zoete aardappelkroketjes gekruid met Marokkaanse kruiden voor stoofgroenten. Nu zijn zoete aardappelen geen stoofgroenten, maar de smaken van koriander, gember en kaneel passen perfect bij zoete aardappel.
Kroketjes van zoete aardappel zijn krokant van buiten, kruidig en zacht van binnen
Gefrituurde etenswaren worden over het algemeen erg lekker gevonden. Dat krokante jasje met een zachte vulling valt bij bijna iedereen in de smaak. Denk maar aan de aardappelkroketjes en bitterballen waar Nederland bekend om staat. Deze zoete aardappelkroketjes zijn een mix van beide, lekker kruidig en met een Marokkaanse twist. Een mooi alternatief voor de bitterbal op een feestje. Ook zijn de kroketjes erg lekker in een pitabroodje of tortilla, samen met een knapperige salade en een lekker sausje van yoghurt, bijvoorbeeld. Ook als garnituur bij een lekkere stoofschotel doen ze het erg goed.
Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box
Zoete aardappel recepten - een selectie smakelijke gevarieerde gerechten met deze zoete en zachte knol uit Amerika. Van soepjes tot pizza!
Kruidige kroketjes van zoete aardappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 650 gram zoete aardappel
- 2 eieren
- 15 gram aardappelmeel
- 15 gram couscous
- 7 gram Marokkaanse stoofkruiden
- 3 gram zout
- paneermeel of panko
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kroketjes van zoete aardappel:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken en kook ze gaar.
Meng 1 ei, 1 dooier, het aardappelmeel, de couscous, het zout en de kruiden door elkaar.
Stamp de aardappels fijn en meng het eimengsel er doorheen.
Verwarm alles al roerende goed door zodat het stevig wordt. Laat afkoelen en zet dit minimaal 1 uur in de koelkast.
Doe het overgebleven eiwit in een kommetje en klop dit los.
Doe het paneermeel of de panko in een ander kommetje.
Rol van de puree balletjes ter grootte van een bitterbal. Maak je handen tussendoor een beetje nat, dit is makkelijker met rollen.
Haal alle balletjes eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.
Bak de balletjes in olie van 180 graden tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
Serveer de kroketjes van zoete aardappel met Griekse yoghurt met wat gehakte verse munt erdoor.
Tafel lekker !!