Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mini sandwiches met zalm of komkommer

Laat je creativiteit de vrije loop met deze mini sandwiches. Verras je gasten bij een high wine of een high tea met jouw huisgemaakte lekkernijen. Kies bijvoorbeeld eens voor mini sandwiches met zalm of mini sandwiches met komkommer. Ze happen zo lekker weg bij de borrel.

2 2.609

Mini sandwiches met zalm of komkommer – Stel dat je een leuke middagborrel hebt. Die vul je heel anders in dan een borrel op de avond. Vooral als het tegen de avondmaaltijd loopt. Een hele goede aanvulling op je borrelhapjes kunnen mini sandwiches zijn. Wij hebben voor jou twee soorten gemaakt. Met een basis van witbrood en roomkaas. Zo kun je heel gemakkelijk twee soorten aanbieden zonder dat je veel extra ingrediënten hoeft te kopen. De roomkaas laten we uiteraard niet standaard maar geven we voor iedere sandwich een eigen smaak zodat ze verschillen maar elkaar wel mooi aanvullen.


Mini sandwiches met zalm of komkommer

mini sandwiches zalm en komkommervoor 12 mini sandwiches

 • 10 plakken wit brood
 • 100 gr. verse roomkaas
 • 1 tl. honing
 • 1 tl. dille
 • zout & peper
 • 75 gr. gerookte zalm
 • 1/4 komkommer
 • 1 handje rucola

Extra: een klein rond stekertje zo groot als je komkommerplakjes zijn.

Maak als eerste de twee soorten roomkaas. De eerst is 40 gr. verse roomkaas met 1 tl. honing en een klein snufje zout door elkaar mengen tot het weer een glad mengsel is. De andere is 40 gr. dille met een snuf peper en zout geroerd tot en glad mengsel. Zet beide kommetjes met roomkaas even opzij.

Met een rond stekertje steek je uit het wit brood 24 rondjes. Het is een beetje afhankelijk van de grote van je brood, hoeveel plakken je nodig hebt. Ik had plakken waar 3 rondjes uitgingen, maar ook plakken waar 4 uit gingen.

Besmeer 6 rondjes met de dilleroomkaas Verdeel de gerookte zalm over de 6 plakjes met dille roomkaas. Snij wat rucola klein en leg dit op de gerookte zalm. Dan daarop de rondjes brood en je hebt mooie kleine mini sandwiches met zalm.

Voor de komkommervariant besmeer je 6 rondjes brood met de honingroomkaas. Snij van de komkommer 6 mooie plakjes en leg dit erop. Verdeel daar wat klein gesneden rucola overheen. En weer afdekken met de 6 over gebleven broodrondjes. Steek er leuke prikkertjes in en je hebt een heerlijk hapje voor je middagborrel.

Tafel Lekker!

Bewaren

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Petra zegt

  Tip: laat een wit casinobrood horizontaal snijden bij de bakker.

 2. Cecile zegt

  Je zou het brood ook kunnen vervangen door poffertjes of blini’s. Lieve groet Cecile

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer