Mossel tapas in een zacht zuurtje – Mooie volle mosselen, die wil je proeven. Ieder mosselseizoen opnieuw starten we met een pan vol verse mosselen, bereid volgens dat heerlijke, pure basisrecept. Mijn foodie hart zoekt echter regelmatig naar nieuwe ideeën en laatst wilde ik de mosselen heel graag eens als hapje serveren. Waarom ook niet? Natuurlijk moet het smelten op je tong en al te veel werk wilde ik er ook niet van maken. Een ander belangrijk aspect vond ik dat ik de meeste ingrediënten al in huis had. Mijn kruidenkastje is al groot genoeg, en daarom koos ik voor verse ingrediënten, die je gewoon regelmatig gebruikt.
Vandaag deel ik mijn recept voor mossel tapas met jullie en ik daag jullie graag uit om dit eens te proberen. Laat je weten als het lukt?
Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem
Hoe simpel wil je het hebben? Mosselen, groenten, wijn en in no time staat er een dampende pan mosselen op tafel. Hier vind je veel recepten.
Mossel tapas in een zacht zuurtje
- 20 mosselen
- 1 hardgekookt ei ( alleen het eiwit), fijn gehakt
- 2 koffielepels kappertjes
- 2 eetlepels verse fijngehakte kruiden ( citroentijm, oregano, rozemarijn)
- 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 koffielepel dijonmosterd
- 1 bosuitje in heel fijne ringen gesneden
- 3 eetlepels Chardonnay azijn
- 3 eetlepels olijfolie
Kook de mosselen gaar op de traditionele manier ( wijn, selder, ui, peper)
Ontdoe deze van één helft van de schelp en laat afkoelen
Meng alle overige ingrediënten in een kom en laat deze zeker een uur koelen in de koelkast
Vul nu de mosselen met je salsa en dien op
Serveer dit gerecht met een salade of als tapas met een lekker glaasje witte wijn..