• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Oesters met een zoete of pikante dressing

door Arianne Parent
in Hapjes, Specials
0
0
Oesters met een zoete of pikante dressing (2)

Oesters met een zoete of pikante dressing – Oesters, een ware lekkernij, nietwaar?

Je kunt ze rauw of met een dressing eten, nu mijn man is niet zo dol op oesters, maar met een fijne dressing lust hij deze wel. Dus is het even zoeken en voilà hier een zoete en pikante versie

Maar je moet ze wel eerst open krijgen natuurlijk… Moeilijk is het niet, en op deze manier lukt het zeker

Pak de oester vast tussen een dikke keukenhanddoek of servet – zo kan de schelp niet wegglippen. Zorg ervoor dat de platte kant van de schelp bovenaan ligt, de bolle kant onderaan. Steek met het oestermes in het scharnier van de oester.

Maak een draaibeweging en wrik dan de schelp open door met het mes langs de rand van de oester te gaan. Verwijder eventueel gruis, en maak de oester los. Leg ze weer in de schelp.

Onderstaande video laat dit nog eens heel goed zien.

Oesters met een zoete of pikante dressing

Oesters met een zoete of pikante dressing (4)

Pikante dressing

  • 6 eetlepels vers sinaasappel
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 koffielepel fijngesneden brunoise van zoete paprika
  • ½ koffielepel fijngesneden brunoise van groene chilipeper
  • 1 koffielepel balsamicoazijn met honing
  • Peper en zout

Oesters met een zoete of pikante dressing (3)

Zoete dressing

  • ¼ de van komkommer in fijne brunoise gesneden
  • ½ kleine rode ui fijngesneden
  • 1 koffie lepel fijngesneden brunoise van zoete paprika
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 1 koffielepel zoete ketjap
  • Paar blaadje gescheurde koriander

De bereidingswijze is simpel. Meng de ingrediënten voor de dressing naar keuze. Open de oesters en verdeel een koffielepel dressing over iedere oester. Schenk er een mooi glaasje wijn bij in en geniet!

Franse oesters SPÉCIALES GEAY

Bovenstaande lekkernij maakte ik met Spéciales Geay. Deze geweldige oesters uit Frankrijk zijn zacht en krokant tegelijk. De bijzondere balans tussen zoet en zout doet het perfect bij genoemde dressings. De fijne ziltige smaak van de oesters blijft ondanks de dressing nog lang uw smaakpapillen vermaken.

De ontwikkeling van deze oester vereist een kweek van 3 jaar. Na een uiterst nauwkeurige selectie op basis van de vorm, ronding en dikte, wordt deze oester in de Claires van Marennes-Oléron neergelegd. De Spéciale blijft 2 tot 6 maanden in de claire, bij een dichtheid van 10 oesters per m2.

Oesters met een zoete of pikante dressing (10)

Tags: Vis - OestersVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen