• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Borrelhapje: Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm

door Arianne Parent
in Hapjes
0
0
opgerolde pannenkoek met gerookte zalm

Borrelhapje: Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm – Wie graag een beetje culinair bezig is in de keuken heeft nogal eens de neiging om gewone mooie dingen te vergeten. Dit borrelhapje is er één van. Groot en klein zullen dit hapje waarderen. Welke kruidenkaas je gebruikt is je eigen keuze, je kunt er zelfs nog wat extra verse kruiden aan toevoegen.

Doe iets met restjes

Heb je nog wat pannenkoeken over van het kinderfeestje of van een gewone doordeweekse pannenkoekendag? Gooi ze niet in de vuilnisbak om vervolgens ’s avonds weer een zak chips te pakken. Maak van de overgebleven pannenkoeken dit borrelhapje. ’s Avonds als de kinderen op bed liggen kunnen jullie er met een biertje of een goed glas wijn nog even van nagenieten. Wist je trouwens dat ze na een nachtje in de koelkast nog lekkerder zijn?

Zelf bakken

De pannenkoeken voor dit hapje worden maar al te vaak uit een pak getrokken. Het is natuurlijk een hele kleine moeite (zie recept) om ze even zelf te bakken. Je hoeft geen pannenkoekmix te halen, met een beetje basisvoorraad heb je de benodigdheden gewoon in huis.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm

Porties: Een schaal vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 250 gram melk
  • 400 gram gerookte zalm
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • wat verse dille
  • het sap van een halve citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je opgerolde pannenkoek met zalm:

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 4 grote pannenkoeken van het beslag. Laat ze goed afkoelen.

Meng ondertussen de kruidenroomkaas met het citroensap. Leg de pannenkoek open en smeer deze volledig in met het kaasmengsel. Beleg deze dan met gerookte zalm en bestrooi met de fijngehakte dille. Verdeel er een gesnipperde ui over.

Rol de pannenkoeken op en bewaar tot je ze nodig hebt in aluminiumfolie in de koelkast. Voor gebruik snij je ze in plakjes van ca. 1 cm dik.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - RoomkaasVis - Verse visVis - Verse Vis - Rondvis
DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen