Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Borrelhapje: Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm

Maak van de overgebleven pannenkoeken dit borrelhapje. ‘s avonds als de kinderen op bed liggen kunnen jullie er met een biertje of een goed glas wijn nog even van nagenieten.

0 1.993

Borrelhapje: Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm – Wie graag een beetje culinair bezig is in de keuken heeft nogal eens de neiging om gewone mooie dingen te vergeten. Dit borrelhapje is er één van. Groot en klein zullen dit hapje waarderen. Welke kruidenkaas je gebruikt is je eigen keuze, je kunt er zelfs nog wat extra verse kruiden aan toevoegen.


Doe iets met restjes

Heb je nog wat pannenkoeken over van het kinderfeestje of van een gewone doordeweekse pannenkoekendag? Gooi ze niet in de vuilnisbak om vervolgens ‘s avonds weer een zak chips te pakken. Maak van de overgebleven pannenkoeken dit borrelhapje. ‘s avonds als de kinderen op bed liggen kunnen jullie er met een biertje of een goed glas wijn nog even van nagenieten. Wist je overigens dat ze na een nachtje in de koelkast nog lekkerder zijn?

Zelf bakken

De pannenkoeken voor dit hapje worden maar al te vaak uit een pak getrokken. Het is natuurlijk een hele kleine moeite (zie recept) om ze even zelf te bakken. Je hoeft geen pannenkoekmix te halen, met een beetje basisvoorraad heb je de benodigdheden gewoon in huis.

Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm

Voor de pannenkoek

  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 250 gr melk

De vulling

  • 400 gr gerookte zalm
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • Blaadjes dille
  • Sap van een halve citroen

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 4 grote pannenkoeken van het beslag. Laat ze goed afkoelen.

Meng ondertussen de kruidenroomkaas met het citroensap. Leg de pannenkoek open en smeer deze volledig in met het kaasmengsel. Beleg deze dan met gerookte zalm en bestrooi met de fijngehakte dille. Verdeel er een gesnipperde ui over.

Rol de pannenkoeken op en bewaar tot je ze nodig hebt in aluminiumfolie in de koelkast. Voor gebruik snij je ze in plakjes van ca. 1 cm dik.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer