Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm – Ben jij zo’n keukenprins of prinses die de meest ingewikkelde hapjes bedenkt? Zo’n hobbykok die niets te gek is? Bedenk dan eens dat je met een paar eenvoudige ingrediënten ook de lekkerste dingen kunt maken. Kijk maar eens naar dit borrelhapje, een opgerolde pannenkoek met gerookte zalm. Daarmee scoor je bij iedereen, jong en oud. Want wie houdt er nu niet van gerookte zalm en van pannenkoeken?
Restjes verwerken tot een opgerolde pannenkoek met gerookte zalm
Nu kun je natuurlijk gewoon pannenkoeken bakken voor dit recept, en de rest van de ingrediënten gaan kopen, maar kijk eerst eens wat er nog in de koelkast ligt. Heb je pannenkoeken gebakken voor een lunch of een kinderfeestje? Er blijven er altijd wel wat over. Gooi ze vooral niet weg. Eten weggooien is natuurlijk sowieso nooit goed, maar in het geval van die pannenkoeken kun je er nog de leukste dingen mee doen. Heb je nog een restje kruidenroomkaas, of eventueel een andere smaak roomkaas? En ligt er misschien ook nog wat gerookte zalm in de koelkast? Wees creatief en gebruik die restjes. Een andere roomkaas, of andere tuinkruiden kun je ook heel goed gebruiken. Voor een opgerolde pannenkoek met gerookte zalm heb je niet veel ingrediënten nodig en je zet er wel iets heel lekkers mee op tafel. En wat ook fijn is; je koelkast is weer opgeruimd!
Pannenkoeken bakken, zonder kant-en-klare mixjes
Ga je pannenkoeken bakken om de opgerolde pannenkoek met gerookte zalm te kunnen maken? Voor het bakken van pannenkoeken heb je geen doosje pannenkoekenmix nodig. Met wat basisingrediënten als bloem, melk, eieren en boter of olie die vrijwel wel iedereen in huis heeft kom je een heel eind. Kijk maar eens naar het basisrecept voor pannenkoekenbeslag op de website. Daar vind je ook nog wat handige tips voor het bakken van pannenkoeken.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Opgerolde pannenkoek met gerookte zalm
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 250 gram melk
- 400 gram gerookte zalm
- 1 bakje kruidenroomkaas
- 1 ui
- wat verse dille
- het sap van een halve citroen
- boter of olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je opgerolde pannenkoek met zalm:
Snipper de ui heel fijn.
Hak de dille fijn.
Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan en bak 4 grote pannenkoeken van het beslag. Laat ze goed afkoelen.
Meng de kruidenroomkaas met het citroensap.
Leg de pannenkoek open en smeer ze volledig in met het kaasmengsel. Beleg ze dan met gerookte zalm en bestrooi met de fijngehakte dille. Verdeel de gesnipperde ui erover.
Rol de pannenkoeken op en bewaar tot je ze nodig hebt in aluminiumfolie in de koelkast.
Voor gebruik snijd je de opgerolde pannenkoeken met gerookte zalm in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Tafel lekker !!
Reacties van onze lezers