Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie serveer je als tapas. Een mooie combinatie, en eenvoudig te maken. Trakteer je gasten op een specialiteit.

0 2.189

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie – Tapa of tapas zijn van die heerlijke kleine hapjes. Eigenlijk zijn ze bedoeld als eetlustopwekkers. Traditioneel eet je ze tussen lunch en diner maar je ziet steeds vaker restaurants die een tapas kaart hebben waarvan je dan verschillende hapjes kunt kiezen. Je eet dan allemaal kleine gerechtjes in plaats van een voor, hoofd en nagerecht.

Met vrienden

Erg leuk is het om met vrienden een taps avond te houden. Iedereen zorgt dan voor een paar gerechtjes en zo heb je samen een rijkelijk gevulde tafel met heel veel verschillende hapjes. Stem wel met elkaar af wat iedereen gaat maken anders heb je misschien 3 porties gehaktballetjes in saus. Wel lekker en waarschijnlijk ook verschillend maar leuker is als er een grote diversiteit op tafel staat.

Gevulde pasta

Deze grote schelpen zijn niet overal verkrijgbaar, ga hiervoor naar een speciaalzaak of groothandel. Kun je ze niet vinden dan zou je ook andere pasta kunnen nemen. Je kunt dan eenpersoons porties in kleine ovenvaste schaaltjes doen en de vulling erop doen. Je kan de pasta op vele manieren vullen, ik koos dit keer voor spinazie, champignons en brie. Een gouden combi naar mijn idee.


Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie

Voor ongeveer 10 tapas

  • 12 grote pastaschelpen
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram champignons
  • Knoflook
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • 100 gram brie
  • 50 gram pijnboompitten
  • Olijfolie

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud en laat drogen op een stukje keukenpapier. Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olie. Roerbak hierin de spinazie kort. Haal uit de pan en laat uitlekken. Snij de champignons in plakjes en bak deze bruin en gaar. Pers er een teentje knoflook boven uit en breng op smaak met peper en zout en Italiaanse kruiden. Hak de spinazie klein en voeg deze  bij de champignons. Doe een paar drupjes olie in je ovenschaal en besmeer de schelpen hiermee lichtjes aan de buitenkant en besmeer ook de schaal lichtjes. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg in iedere schelp een stukje brie. Zet de schelpen in de ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten. De hoeveelheid vulling die je nodig hebt ligt een aan de grootte van je pastaschelpen en hoe vol je ze stopt, het kan zijn dat je een paar schelpen over hebt of te kort komt. Zet de schelpen ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot ze heet zijn en de kaas gesmolten is. Deze schelpen kunnen ook voorbereid worden, hou er dan rekening mee dat de oventijd dan langer is. Serveer ze heet of lauwwarm.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer