Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie – Tapa of tapas zijn van die heerlijke kleine hapjes. Eigenlijk zijn ze bedoeld als eetlustopwekkers. Traditioneel eet je ze tussen lunch en diner, maar je ziet steeds vaker restaurants die een tapas kaart hebben waarvan je dan verschillende hapjes kunt kiezen. Je eet dan allemaal kleine gerechtjes in plaats van een voor-, hoofd- en nagerecht.
Met vrienden
Erg leuk is het om met vrienden een tapas avond te houden. Iedereen zorgt dan voor een paar gerechtjes en zo heb je samen een rijkelijk gevulde tafel met heel veel verschillende hapjes. Stem wel met elkaar af wat iedereen gaat maken anders heb je misschien 3 porties gehaktballetjes in saus. Wel lekker en waarschijnlijk ook verschillend maar leuker is als er een grote diversiteit op tafel staat.
Doe eens een gezellige tapas avond met je vrienden
Gevulde pasta
Deze grote schelpen zijn niet overal verkrijgbaar, ga hiervoor naar een speciaalzaak of groothandel. Kun je ze niet vinden dan zou je ook andere pasta kunnen nemen. Je kunt dan eenpersoons porties in kleine ovenvaste schaaltjes doen en de vulling erop doen. Je kunt de pasta op heel veel manieren vullen, we kozen dit keer voor spinazie, champignons en brie. Een gouden combi naar ons idee.
Spinazie en pasta, een perfecte match
Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 grote pastaschelpen
- 200 gram spinazie
- 150 gram champignons
- knoflook
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 100 gram brie
- 50 gram pijnboompitten
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pasta gevuld met spinazie, champignons en brie:
Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud en laat drogen op een stukje keukenpapier. Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olie. Roerbak hierin de spinazie kort. Haal uit de pan en laat uitlekken. Snij de champignons in plakjes en bak deze bruin en gaar. Pers er een teentje knoflook boven uit en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Hak de spinazie klein en voeg deze bij de champignons. Doe een paar drupjes olie in je ovenschaal en besmeer de schelpen hiermee lichtjes aan de buitenkant en besmeer ook de schaal lichtjes. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg in iedere schelp een stukje brie. Zet de schelpen in de ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten. De hoeveelheid vulling die je nodig hebt, ligt aan de grootte van de pastaschelpen en hoe vol je ze stopt, het kan zijn dat je een paar schelpen over hebt of te kort komt. Zet de schelpen ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot ze heet zijn en de kaas gesmolten is. Deze schelpen kunnen ook voorbereid worden, hou er dan rekening mee dat de oventijd dan langer is. Serveer ze heet of lauwwarm.
Tafel lekker !!