• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Voor een hele gezellige avond

Connie Derks door Connie Derks
in Hapjes
0
0
Pasta gevuld met spinazie

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie – Tapa of tapas zijn van die heerlijke kleine hapjes. Eigenlijk zijn ze bedoeld als eetlustopwekkers. Traditioneel eet je ze tussen lunch en diner, maar je ziet steeds vaker restaurants die een tapas kaart hebben waarvan je dan verschillende hapjes kunt kiezen. Je eet dan allemaal kleine gerechtjes in plaats van een voor-, hoofd- en nagerecht.

Met vrienden

Erg leuk is het om met vrienden een tapas avond te houden. Iedereen zorgt dan voor een paar gerechtjes en zo heb je samen een rijkelijk gevulde tafel met heel veel verschillende hapjes. Stem wel met elkaar af wat iedereen gaat maken anders heb je misschien 3 porties gehaktballetjes in saus. Wel lekker en waarschijnlijk ook verschillend maar leuker is als er een grote diversiteit op tafel staat.

Doe eens een gezellige tapas avond met je vrienden

Gevulde pasta

Deze grote schelpen zijn niet overal verkrijgbaar, ga hiervoor naar een speciaalzaak of groothandel. Kun je ze niet vinden dan zou je ook andere pasta kunnen nemen. Je kunt dan eenpersoons porties in kleine ovenvaste schaaltjes doen en de vulling erop doen. Je kan de pasta op vele manieren vullen, we kozen dit keer voor spinazie, champignons en brie. Een gouden combi naar ons idee.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 grote pastaschelpen
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram champignons
  • knoflook
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gram brie
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta gevuld met spinazie, champignons en brie:

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud en laat drogen op een stukje keukenpapier. Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olie. Roerbak hierin de spinazie kort. Haal uit de pan en laat uitlekken. Snij de champignons in plakjes en bak deze bruin en gaar. Pers er een teentje knoflook boven uit en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Hak de spinazie klein en voeg deze bij de champignons. Doe een paar drupjes olie in je ovenschaal en besmeer de schelpen hiermee lichtjes aan de buitenkant en besmeer ook de schaal lichtjes. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg in iedere schelp een stukje brie. Zet de schelpen in de ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten. De hoeveelheid vulling die je nodig hebt ligt een aan de grootte van je pastaschelpen en hoe vol je ze stopt, het kan zijn dat je een paar schelpen over hebt of te kort komt. Zet de schelpen ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot ze heet zijn en de kaas gesmolten is. Deze schelpen kunnen ook voorbereid worden, hou er dan rekening mee dat de oventijd dan langer is. Serveer ze heet of lauwwarm.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - ChampignonsKaas
DeelPin38Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Krokant gefrituurd ei
Hapjes

Krokant gefrituurd ei

gevulde eieren
Hapjes

Gevulde eieren + variaties

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen