• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Voor een hele gezellige avond

door Connie Derks
in Hapjes
0
0
Pasta gevuld met spinazie

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie – Tapa of tapas zijn van die heerlijke kleine hapjes. Eigenlijk zijn ze bedoeld als eetlustopwekkers. Traditioneel eet je ze tussen lunch en diner, maar je ziet steeds vaker restaurants die een tapas kaart hebben waarvan je dan verschillende hapjes kunt kiezen. Je eet dan allemaal kleine gerechtjes in plaats van een voor-, hoofd- en nagerecht.

Met vrienden

Erg leuk is het om met vrienden een tapas avond te houden. Iedereen zorgt dan voor een paar gerechtjes en zo heb je samen een rijkelijk gevulde tafel met heel veel verschillende hapjes. Stem wel met elkaar af wat iedereen gaat maken anders heb je misschien 3 porties gehaktballetjes in saus. Wel lekker en waarschijnlijk ook verschillend maar leuker is als er een grote diversiteit op tafel staat.

Doe eens een gezellige tapas avond met je vrienden

Gevulde pasta

Deze grote schelpen zijn niet overal verkrijgbaar, ga hiervoor naar een speciaalzaak of groothandel. Kun je ze niet vinden dan zou je ook andere pasta kunnen nemen. Je kunt dan eenpersoons porties in kleine ovenvaste schaaltjes doen en de vulling erop doen. Je kunt de pasta op heel veel manieren vullen, we kozen dit keer voor spinazie, champignons en brie. Een gouden combi naar ons idee.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Wilde spinazie

Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 grote pastaschelpen
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram champignons
  • knoflook
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 100 gram brie
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pasta gevuld met spinazie, champignons en brie:

Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud en laat drogen op een stukje keukenpapier. Verhit een koekenpan en verwarm hierin een klein beetje olie. Roerbak hierin de spinazie kort. Haal uit de pan en laat uitlekken. Snij de champignons in plakjes en bak deze bruin en gaar. Pers er een teentje knoflook boven uit en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Hak de spinazie klein en voeg deze bij de champignons. Doe een paar drupjes olie in je ovenschaal en besmeer de schelpen hiermee lichtjes aan de buitenkant en besmeer ook de schaal lichtjes. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en leg in iedere schelp een stukje brie. Zet de schelpen in de ovenschaal en bestrooi met de pijnboompitten. De hoeveelheid vulling die je nodig hebt, ligt aan de grootte van de pastaschelpen en hoe vol je ze stopt, het kan zijn dat je een paar schelpen over hebt of te kort komt. Zet de schelpen ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden tot ze heet zijn en de kaas gesmolten is. Deze schelpen kunnen ook voorbereid worden, hou er dan rekening mee dat de oventijd dan langer is. Serveer ze heet of lauwwarm.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas
DeelPin42Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde uienringen
Hapjes

Gefrituurde uienringen

Gerookte forelsalade
Hapjes

Gerookte forelsalade; eenvoudig en lekker bij de borrel

Bitterballen met kip en ras el hanout
Hapjes

Bitterballen met kip en ras el hanout

Borrelhapjes met roomkaas
Hapjes

Borrelhapjes met roomkaas; 4 heerlijke variaties

Warme borrelhapjes met brie
Hapjes

Warme borrelhapjes met brie

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen