• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

door Connie Derks
in Hapjes, High Tea recepten
0
0
Quiche met Emmentaler

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat. Maak kleine quiches voor je High Tea of bij de borrel. Natuurlijk kun je er ook een grote van maken voor bij de lunch.

De bodem

Quiche wordt erg vaak gemaakt met bladerdeeg al dan niet uit een pakje. Dat pakje is dan weer reuze handig en snel. Dit recept is net zo snel en ook nog eens erg smakelijk omdat er kruiden in het deeg verwerkt zitten. Het is belangrijk dat je de bodempjes voorbakt, dit heeft als voordeel dat de bodem een paar dagen bewaard kan worden. Makkelijk met voorbereiden dus. Door de hete bodempjes in te smeren met een beetje eiwit vormt zich een laagje zodat je bodem niet zompig wordt.

De vulling

De vulling van een quiche bestaat uit een ei/roommengsel en verscheidene vaste ingrediënten. Het eimengsel is vrijwel voor iedere quiche gelijk met de vulling kun je volop variëren. Ik koos voor een kaasvulling met spek en een tomaatje voor de frisheid en het oog.

Zwitserse kaas

Zwitserse kazen

Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!

Quiche met emmentaler spek en tomaat

Voor ongeveer 20 kleintjes of 1 grote quiches

De bodem:

  • 200 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 90 gram ijskoude boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ijskoud water

De basisvulling:

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels melk
  • Peper/zout

Vulling:

  • 250 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram ontbijtspek
  • Bakje kerstomaatjes

Quiche met emmentaler spek en tomaat bereiden:

De bodem

Begin ruim van tevoren met het maken van het deeg. Dit rolt zich namelijk beter uit als het gekoeld is. Meng hiervoor de bloem met het zout en de kruiden. Snij de boter in kleine stukjes en meng deze er met de messen van een keukenmachine door, heb je deze niet het kan ook met een mixer of met een mes. Snij de boter o klein dat het korrels zijn. Voeg er dan een losgeklopt ei en het water aan toe en meng kort. Kneed nog even kort door, het deeg is onregelmatig van structuur dit is de bedoeling. Verpak het deeg en leg dit minimaal een uur in de koelkast. Vet je bakvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Je kan hiervoor een muffinvorm gebruiken. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm en steek er met een steker of glas cirkels uit die mooi de bodem en de zijkanten van je vorm bedekken. Duw het deeg aan en prik er gaatjes in. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul de vormpjes met steunvulling, dit heet blind bakken. Wil je meer lezen over blind bakken kijk dan hier. Bak de kleine vormpjes in ongeveer een kwartier af op 180 graden. Haal het bakpapier met de steunvulling eruit en besmeer de bodempjes dun met losgeklopt eiwit. Bak de vormpjes na tot deze gaar en krokant zijn. Gebruik je een grote vorm dan duurt het nabakken natuurlijk iets langer dan bij kleine vormpjes.

De vulling

Bak het spek krokant in een koekenpan en laat het op keukenpapier afkoelen. Rasp de kaas en was de tomaatjes. Klop de eieren los met de melk en het water, breng op smaak met zout en peper, denk eraan het spek bevat ook al zout. Verkruimel het spek en verdeel dit over de vormpjes. Strooi er royaal kaas op maar houdt iets achter voor de garnering. Schenk het eimengsel erop zodat de vormpjes voor 2/3 vol zitten. Leg er een kerstomaatje in, je kan ervoor kiezen om deze door te snijden maar heel kan ook. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de quiches in ongeveer 15 minuten gaar. De vulling moet stevig aanvoelen het ei moet volledig gestold zijn. Bij een grote vorm zal dit minimaal een half uur duren. Haal de quiche met emmentaler uit de vorm en serveer ze liefst direct.

Tafel lekker!

Tags: BladerdeegKaasKaas - Emmentaler
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Kaasstengels
Hapjes

Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen