• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

door Connie Derks
in Hapjes, High Tea recepten
0
0
Quiche met Emmentaler

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat. Maak kleine quiches voor je High Tea of bij de borrel. Natuurlijk kun je er ook een grote van maken voor bij de lunch.

De bodem

Quiche wordt erg vaak gemaakt met bladerdeeg al dan niet uit een pakje. Dat pakje is dan weer reuze handig en snel. Dit recept is net zo snel en ook nog eens erg smakelijk omdat er kruiden in het deeg verwerkt zitten. Het is belangrijk dat je de bodempjes voorbakt, dit heeft als voordeel dat de bodem een paar dagen bewaard kan worden. Makkelijk met voorbereiden dus. Door de hete bodempjes in te smeren met een beetje eiwit vormt zich een laagje zodat je bodem niet zompig wordt.

De vulling

De vulling van een quiche bestaat uit een ei/roommengsel en verscheidene vaste ingrediënten. Het eimengsel is vrijwel voor iedere quiche gelijk met de vulling kun je volop variëren. Ik koos voor een kaasvulling met spek en een tomaatje voor de frisheid en het oog.

Zwitserse kaas

Zwitserse kazen

Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!

Quiche met emmentaler spek en tomaat

Voor ongeveer 20 kleintjes of 1 grote quiches

De bodem:

  • 200 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 90 gram ijskoude boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ijskoud water

De basisvulling:

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels melk
  • Peper/zout

Vulling:

  • 250 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram ontbijtspek
  • Bakje kerstomaatjes

Quiche met emmentaler spek en tomaat bereiden:

De bodem

Begin ruim van tevoren met het maken van het deeg. Dit rolt zich namelijk beter uit als het gekoeld is. Meng hiervoor de bloem met het zout en de kruiden. Snij de boter in kleine stukjes en meng deze er met de messen van een keukenmachine door, heb je deze niet het kan ook met een mixer of met een mes. Snij de boter o klein dat het korrels zijn. Voeg er dan een losgeklopt ei en het water aan toe en meng kort. Kneed nog even kort door, het deeg is onregelmatig van structuur dit is de bedoeling. Verpak het deeg en leg dit minimaal een uur in de koelkast. Vet je bakvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Je kan hiervoor een muffinvorm gebruiken. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm en steek er met een steker of glas cirkels uit die mooi de bodem en de zijkanten van je vorm bedekken. Duw het deeg aan en prik er gaatjes in. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul de vormpjes met steunvulling, dit heet blind bakken. Wil je meer lezen over blind bakken kijk dan hier. Bak de kleine vormpjes in ongeveer een kwartier af op 180 graden. Haal het bakpapier met de steunvulling eruit en besmeer de bodempjes dun met losgeklopt eiwit. Bak de vormpjes na tot deze gaar en krokant zijn. Gebruik je een grote vorm dan duurt het nabakken natuurlijk iets langer dan bij kleine vormpjes.

De vulling

Bak het spek krokant in een koekenpan en laat het op keukenpapier afkoelen. Rasp de kaas en was de tomaatjes. Klop de eieren los met de melk en het water, breng op smaak met zout en peper, denk eraan het spek bevat ook al zout. Verkruimel het spek en verdeel dit over de vormpjes. Strooi er royaal kaas op maar houdt iets achter voor de garnering. Schenk het eimengsel erop zodat de vormpjes voor 2/3 vol zitten. Leg er een kerstomaatje in, je kan ervoor kiezen om deze door te snijden maar heel kan ook. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de quiches in ongeveer 15 minuten gaar. De vulling moet stevig aanvoelen het ei moet volledig gestold zijn. Bij een grote vorm zal dit minimaal een half uur duren. Haal de quiche met emmentaler uit de vorm en serveer ze liefst direct.

Tafel lekker!

Tags: BladerdeegKaasKaas - Emmentaler
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Tortilla wrap met tonijn en mango
Hapjes

Tortilla wrap met tonijn en mango

crostini met abrikozen en roomkaas
Hapjes

Crostini met abrikozen en roomkaas

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

komkommer tonijn rolletjes
Hapjes

Komkommer tonijn rolletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen