• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

door Connie Derks
in Hapjes, High Tea recepten
0
0
Quiche met Emmentaler

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat. Maak kleine quiches voor je High Tea of bij de borrel. Natuurlijk kun je er ook een grote van maken voor bij de lunch.

De bodem

Quiche wordt erg vaak gemaakt met bladerdeeg al dan niet uit een pakje. Dat pakje is dan weer reuze handig en snel. Dit recept is net zo snel en ook nog eens erg smakelijk omdat er kruiden in het deeg verwerkt zitten. Het is belangrijk dat je de bodempjes voorbakt, dit heeft als voordeel dat de bodem een paar dagen bewaard kan worden. Makkelijk met voorbereiden dus. Door de hete bodempjes in te smeren met een beetje eiwit vormt zich een laagje zodat je bodem niet zompig wordt.

De vulling

De vulling van een quiche bestaat uit een ei/roommengsel en verscheidene vaste ingrediënten. Het eimengsel is vrijwel voor iedere quiche gelijk met de vulling kun je volop variëren. Ik koos voor een kaasvulling met spek en een tomaatje voor de frisheid en het oog.

Quiche met emmentaler spek en tomaat

Voor ongeveer 20 kleintjes of 1 grote quiches

De bodem:

  • 200 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 90 gram ijskoude boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ijskoud water

De basisvulling:

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels melk
  • Peper/zout

Vulling:

  • 250 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram ontbijtspek
  • Bakje kerstomaatjes

Quiche met emmentaler spek en tomaat bereiden:

De bodem

Begin ruim van tevoren met het maken van het deeg. Dit rolt zich namelijk beter uit als het gekoeld is. Meng hiervoor de bloem met het zout en de kruiden. Snij de boter in kleine stukjes en meng deze er met de messen van een keukenmachine door, heb je deze niet het kan ook met een mixer of met een mes. Snij de boter o klein dat het korrels zijn. Voeg er dan een losgeklopt ei en het water aan toe en meng kort. Kneed nog even kort door, het deeg is onregelmatig van structuur dit is de bedoeling. Verpak het deeg en leg dit minimaal een uur in de koelkast. Vet je bakvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Je kan hiervoor een muffinvorm gebruiken. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm en steek er met een steker of glas cirkels uit die mooi de bodem en de zijkanten van je vorm bedekken. Duw het deeg aan en prik er gaatjes in. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul de vormpjes met steunvulling, dit heet blind bakken. Wil je meer lezen over blind bakken kijk dan hier. Bak de kleine vormpjes in ongeveer een kwartier af op 180 graden. Haal het bakpapier met de steunvulling eruit en besmeer de bodempjes dun met losgeklopt eiwit. Bak de vormpjes na tot deze gaar en krokant zijn. Gebruik je een grote vorm dan duurt het nabakken natuurlijk iets langer dan bij kleine vormpjes.

De vulling

Bak het spek krokant in een koekenpan en laat het op keukenpapier afkoelen. Rasp de kaas en was de tomaatjes. Klop de eieren los met de melk en het water, breng op smaak met zout en peper, denk eraan het spek bevat ook al zout. Verkruimel het spek en verdeel dit over de vormpjes. Strooi er royaal kaas op maar houdt iets achter voor de garnering. Schenk het eimengsel erop zodat de vormpjes voor 2/3 vol zitten. Leg er een kerstomaatje in, je kan ervoor kiezen om deze door te snijden maar heel kan ook. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de quiches in ongeveer 15 minuten gaar. De vulling moet stevig aanvoelen het ei moet volledig gestold zijn. Bij een grote vorm zal dit minimaal een half uur duren. Haal de quiche met emmentaler uit de vorm en serveer ze liefst direct.

Tafel lekker!

Tags: BladerdeegKaas - Emmentaler
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige cake
Ontbijt en lunch

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

kaasvlinders
Hapjes

Kaasvlinders; hartige koekjes gemaakt met bladerdeeg

Kaasfondue met 3 soorten kaas
Hoofdgerecht

Kaasfondue met 3 soorten Zwitserse kaas

Bladerdeegschelp met stoofpeertjes
Gebak

Bladerdeegschelp met stoofpeertjes

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen