• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

door Connie Derks
in Hapjes, High Tea recepten
0
0
Quiche met Emmentaler

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat. Maak kleine quiches voor je High Tea of bij de borrel. Natuurlijk kun je er ook een grote van maken voor bij de lunch.

De bodem

Quiche wordt erg vaak gemaakt met bladerdeeg al dan niet uit een pakje. Dat pakje is dan weer reuze handig en snel. Dit recept is net zo snel en ook nog eens erg smakelijk omdat er kruiden in het deeg verwerkt zitten. Het is belangrijk dat je de bodempjes voorbakt, dit heeft als voordeel dat de bodem een paar dagen bewaard kan worden. Makkelijk met voorbereiden dus. Door de hete bodempjes in te smeren met een beetje eiwit vormt zich een laagje zodat je bodem niet zompig wordt.

De vulling

De vulling van een quiche bestaat uit een ei/roommengsel en verscheidene vaste ingrediënten. Het eimengsel is vrijwel voor iedere quiche gelijk met de vulling kun je volop variëren. Ik koos voor een kaasvulling met spek en een tomaatje voor de frisheid en het oog.

Zwitserse kaas

Zwitserse kazen

Wat weet jij van Zwitserse kazen? Mogelijk ken je de Emmentaler en de Gruyère. Maar er is meer. Lekker Tafelen vertelt over Zwitserse kaas!

Quiche met emmentaler spek en tomaat

Voor ongeveer 20 kleintjes of 1 grote quiches

De bodem:

  • 200 gram bloem
  • Snuf zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 90 gram ijskoude boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels ijskoud water

De basisvulling:

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels melk
  • Peper/zout

Vulling:

  • 250 gram geraspte Emmentaler
  • 100 gram ontbijtspek
  • Bakje kerstomaatjes

Quiche met emmentaler spek en tomaat bereiden:

De bodem

Begin ruim van tevoren met het maken van het deeg. Dit rolt zich namelijk beter uit als het gekoeld is. Meng hiervoor de bloem met het zout en de kruiden. Snij de boter in kleine stukjes en meng deze er met de messen van een keukenmachine door, heb je deze niet het kan ook met een mixer of met een mes. Snij de boter o klein dat het korrels zijn. Voeg er dan een losgeklopt ei en het water aan toe en meng kort. Kneed nog even kort door, het deeg is onregelmatig van structuur dit is de bedoeling. Verpak het deeg en leg dit minimaal een uur in de koelkast. Vet je bakvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Je kan hiervoor een muffinvorm gebruiken. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm en steek er met een steker of glas cirkels uit die mooi de bodem en de zijkanten van je vorm bedekken. Duw het deeg aan en prik er gaatjes in. Leg in ieder vormpje een stukje bakpapier en vul de vormpjes met steunvulling, dit heet blind bakken. Wil je meer lezen over blind bakken kijk dan hier. Bak de kleine vormpjes in ongeveer een kwartier af op 180 graden. Haal het bakpapier met de steunvulling eruit en besmeer de bodempjes dun met losgeklopt eiwit. Bak de vormpjes na tot deze gaar en krokant zijn. Gebruik je een grote vorm dan duurt het nabakken natuurlijk iets langer dan bij kleine vormpjes.

De vulling

Bak het spek krokant in een koekenpan en laat het op keukenpapier afkoelen. Rasp de kaas en was de tomaatjes. Klop de eieren los met de melk en het water, breng op smaak met zout en peper, denk eraan het spek bevat ook al zout. Verkruimel het spek en verdeel dit over de vormpjes. Strooi er royaal kaas op maar houdt iets achter voor de garnering. Schenk het eimengsel erop zodat de vormpjes voor 2/3 vol zitten. Leg er een kerstomaatje in, je kan ervoor kiezen om deze door te snijden maar heel kan ook. Strooi er nog wat geraspte kaas over en bak de quiches in ongeveer 15 minuten gaar. De vulling moet stevig aanvoelen het ei moet volledig gestold zijn. Bij een grote vorm zal dit minimaal een half uur duren. Haal de quiche met emmentaler uit de vorm en serveer ze liefst direct.

Tafel lekker!

Tags: BladerdeegKaasKaas - Emmentaler
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

Avocadosalade met zalm
Hapjes

Avocadosalade met zalm; lekker op de borrelplank

falafel met spinazie
Hapjes

Falafel met spinazie maak je makkelijk zelf

Falafel maken
Hapjes

Basisrecept: falafel maken

Gefrituurde kaasblokjes
Hapjes

Gefrituurde kaasblokjes

Paddenstoelen tempura
Hapjes

Paddenstoelen tempura

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

acht − acht =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen