Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Quiche met graskaas

Serveer tijdens de borrel eens een quiche met graskaas. Een andere kaas kan natuurlijk ook. Je kunt de quiche ook als voorgerecht serveren met een salade.

0 905

Quiche met graskaas; bakken met een seizoenstopper – Deze kleine quiche met graskaas kun je op verschillende manieren serveren. Bij de borrel in smalle puntjes met een beetje chilisaus of als voorgerecht met salade. Wij hebben voor graskaas gekozen omdat deze in juni, het moment van schrijven, goed beschikbaar is.  Maar als je op een ander moment deze quiche wilt maken dan kun je uiteraard voor een andere soort kaas kiezen. Het recept is heel basic en daardoor kun je er alle kanten mee op.

Graskaas en smeltende kaas

Graskaas is kaas die gemaakt wordt van de melk die koeien geven als ze buiten lopen. Deze melk is namelijk frisser en zachter van smaak dan de melk die koeien produceren als ze stro en bix eten. Deze frisse en zachte smaak proef je terug in deze smakelijke kaas. De smeltwaarde is niet heel hoog en daarom zullen de blokjes wat solide blijven in je quiche. Wil je een kaasquiche die echt draden trekt dan kun je beter voor een echte cheddar (niet van die smeltplakjes) of gruyère gaan. Ook een comté en fontina doen het erg goed qua smeltwaarde en laten we onze Goudse kaas niet vergeten. Ook dat is een mooie smeltende kaas. Je kunt natuurlijk ook een combinatie kiezen van deze verschillende soorten kazen.


Quiche met graskaas

Borrelhapje of voorgerecht

Voor een quichevorm van 19 cm met losse bodem

Voor de bodem

  • 150 gram bloem
  • 80 gram roomboter (koud)
  • 3 eetlepels water
  • 1 snuf zout

Voor de vulling

  • 100 gram graskaas (of andere kaas naar keuze)
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • zout & peper
  • 1 eetlepel peterselie (gedroogd)

graskaasSnij de boter in kleine blokjes en meng dit tot een deeg met de bloem, het water en het zout. Wikkel het deeg in plasticfolie. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast om te laten rusten. Let op dat je het deeg niet te lang kneed. Zodra het een samenhangend deeg is kun je stoppen.

Snij de graskaas in kleine blokjes die in je quichevorm passen. Mix in een kom het ei met het room en een snuf zout & peper met de peterselie. Mix dit goed door elkaar. Voor dit gerecht is bewust gekozen voor gedroogde peterselie omdat deze zich beter houd in de oven. De kans is groot met verse peterselie dat het lelijk wordt of bovenop zelfs sneller verbrand. Je kunt wel verse peterselie gebruiken om je quiche met graskaas te garneren voor je het serveert.

Vet je quichevorm goed in en bestuif hem daarna met bloem. Zo voorkom je dat de quiche vast gaat zitten aan de quichevorm. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Rol het deeg uit ter grote van je quichevorm plus een beetje extra voor de rand. Rol de plak om je deegroller heen en wikkel hem weer van je deegroller af boven de vorm zodat je quichedeeg er overheen valt. Druk de quiche aan in de ribbels. Scheurtje? Druk er dan een stukje extra quichedeeg tegen aan. Zo voorkom je dat je vulling straks gaat lekken.

Doe de kaas in de quichevorm en schenk hier het eimengsel overheen. Plaats de quiche in de oven en bak hem 30 minuten.  Serveer de quiche met graskaas direct wanneer hij nog warm is, dan is hij het allerlekkerste.

Tafel Lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer