Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ravioli van rettich met zalm

Maak zoetzure rettich en maak daarvan deze ravioli met rettich en zalm. Dit borrelhapje of amuse is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich.

0 267

Ravioli van rettich met zalm – Dit verrassende borrelhapje of amuse is heerlijk fris van smaak door de gemarineerde rettich

Probeer eens iets anders

Het is altijd leuk om je gasten te verrassen met een lekker hapje, en nog leuker is het om met totaal iets anders te komen dan ze gewend zijn. Behalve dat dit hapje erg origineel is, is het ook nog eens snel in elkaar gezet. Het enige is dat je de rettich een dag, of zelfs een week vooraf in een marinade moet zetten. Maar ook dit is zo gepiept.

Rettich

Een vergeten groente die wat mij betreft best wel wat meer aandacht verdiend. Deze grote witte wortel heeft een heerlijke zachte radijssmaak. Het allerlekkerste vind ik de rettich als zoetzuur. Voor de ravioli heb ik hem in dunne plakjes geschaafd, de rest heb ik geraspt en ook in het zoetzuur gezet. Heerlijk op een boterham met kaas of vlees of door een salade. De zoetzure rettich is mits je er alleen met schoon bestek in gaat tot 2 weken in de koelkast houdbaar.

Rettich zoetzuur

 • 1/3 rettich
 • 100 gram azijn
 • 100 gram suiker
 • 200 gram water
 • 2 blaadjes laurier
 • Stukje steranijs

Doe de azijn, suiker, water en de kruiden in een pan en breng aan de kook. Roer even door zodat alle suiker gesmolten is. Zet opzij

Schil de rettich en schaaf er dunne plakjes van op een mandoline of snijd met een scherp mes zo dun mogelijke plakjes. Ze moeten wel echt dun zijn anders breken ze met vouwen. Ze worden wel nog wat flexibeler van de marinade. Doe deze in een afsluitbare bak of glas. Giet er de lauwwarme azijnoplossing over en laat afkoelen. Zet in de koelkast. De rettich is het lekkerste na 24 uur. De zoetzure rettich kan tot 2 weken in de koelkast bewaard worden.

Tip: maak van de rest van de rettich heerlijke pannenkoekjes

Ravioli van rettich met zalm

 • plakjes gemarineerde rettich
 • 100 gram gerookte zalm
 • 2-3 eetlepels crème fraîche
 • peper en zout
 • gehakte peterselie of dille

Leg de plakjes op een stukje keukenpapier en dep ze droog. Roer de crème-fraîche los. Besmeer de zalm dun met een beetje crème fraîche en bestrooi met peper. Vouw de zalm dubbel en snij er kleine stukjes van die in het plakje rettich passen. Leg ze op de rettich en strooi er een beetje dille over. Maak een cornetje van een stukje bakpapier of gebruik een spuitzak en zet een klein tipje crème fraîche op de zijkant van de rettich om deze te laten plakken. Vouw de ravioli dicht en zet op een bord of schaal. Zet op ieder uiteinde een tipje crème fraîche en serveer of zet koel weg.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer