• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
woensdag, april 14, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Rillette van makreel: heerlijk voor bij de borrel

door Arianne Parent
in Hapjes
0
3
rillette van makreel

Rillette van makreel: heerlijk voor bij de borrel – Op zoek naar een feestelijk, maar gemakkelijk (en goedkoop) hapje om te serveren bij het aperitief? Dit is de oplossing: rillette van makreel. Simpel en lekker, trouwens dit kan je een paar dagen op voorhand maken.

Wat is rillette?

Rillette komt van het Franse woord rillettes, wat weer afgeleid is van rille, wat vroeger een stuk varkensvlees betekende. Rillettes is een smeuïge pastei die in oorsprong alleen van fijngemaakt en daarna langzaam gekookt varkensvlees werd gemaakt, maar tegenwoordig ook van eend, wild, konijn of zelfs vis gemaakt wordt, en die heerlijk op stokbrood smaakt. Gerookte makreel is een heerlijke en gezonde vette vis, die een beetje smaakt naar gerookte paling, maar beduidend goedkoper is!

Wist je dat makreel heel veel gezonde omega 3 vetzuren bevat? Makreel is een vette vissoort en heeft een positieve werking op hart- en bloedvaten. Bovendien levert makreel ook een flinke hoeveelheid vitamine B12.  Deze rillette van makreel met een stukje goed brood is echt een gezonder optie dan de bekende zak chips.

Rillette van makreel

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 gerookte makreel
  • sap van een halve citroen
  • 4 eetlepels gesnipperde peterselie
  • ½ sjalot gesnipperd
  • de schil van 1 citroen
  • 80 gram ganzenvet (poelier)
  • 1 soeplepel zure room
  • cayennepeper

Bereidingswijze van dit recept

Rilette van makreel maak je zo:

De schil van de citroen in fijne reepjes snijden en blancheren in kokend water, erna laten schrikken met koud water en laten uitlekken. Ontdoe makreel van kop, vel en graten. Scheur het makreel vlees is stukjes en zorg dat alle graten verwijderd zijn. Trek het visvlees met een vork uit elkaar. Het is de bedoeling dat het visvlees fijner wordt, zonder dat je deze gaat mixen. Verwarm het ganzenvet tot deze gesmolten is. Voeg langzaam aan je vis massa toe. Alles goed mengen. Vervolgens de peterselie,  het sap van de citroen, zure room ,sjalot en schil van citroen (fijn gesnipperd) toevoegen en naar smaak kruiden met cayennepeper. Nu mag de massa in een kommetje geschept worden en laat je minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Rilette van makreel is erg lekker op stokbrood of geroosterd brood.

Tafel lekker !!

DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Reacties 3

  1. Rose-Anne Depondt says:
    5 jaar geleden

    Geachte,dit ga ik zeker maken met kerst.Ik vind makreel zo lekker
    en zeker onder de bereiding:RILLETTE.

    Beantwoorden
  2. Mieke says:
    5 jaar geleden

    Wat kan ik anders gebruiken ipv ganzenvet?

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      5 jaar geleden

      Mieke, je kan natuurlijk ook geklaarde boter of reuzel gebruiken.
      Maar ganzenvet geeft uiteraard meer smaak, deze zijn te koop in een zelfbedieningsgroothandel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen