Romige broccoli uit de airfryer – Broccoli bij de borrel? Zeker en vast!
Romige broccoli bij de borrel
Al te vaak kies je bij de borrel voor chips, borrelnootjes of frituurhapjes, maar het kan ook anders! Maak eens een keer broccoliroosjes uit de airfryer, als alternatief voor de standaard hapjes. Ze barsten van smaak en zijn heerlijk romig, met een lekkere beet van de broccoli. Bovendien zijn ze gezond en een streling voor het oog! Wedden dat je die bitterbal wat vaker omruilt voor dit gezonde alternatief? Zo kan ook je vegetarisch etende tafelgast meegenieten van een smakelijk borrelhapje.
Je hebt er vast al zin in om dit geweldige en pittige broccolihapje uit de airfryer te gaan maken! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet!
Broccoli is een heel veelzijdige groente!
Broccoli is een voedzame groente, die behoort tot de koolsoorten, zoals rode kool, bloemkool en spruitjes. Van broccoli eet je eigenlijk de nog gesloten bloemknoppen. Wist je trouwens dat het woord ‘broccoli’ het Italiaanse meervoud is van ‘broccolo’, dat bloeiende top van een kool betekent?
Broccoli is bovendien erg veelzijdig, je kunt er eindeloos mee variëren! In wokschotels, stamppotten, salades, rauw, gestoomd of gekookt, broccoli kan altijd! Maar dit recept van een romige broccoli uit de airfryer verandert jouw ervaring met het klaarmaken van broccoli! Zo heb je broccoli vast nog nooit klaargemaakt.
Voor dit recept gebruik je enkel mooie, gelijkmatige roosjes van een verse broccoli. Geen voorgesneden broccoli of broccoli uit de diepvries? Neen, want dan mis je de extra’s! Want, van een verse broccoli houd je nadien nog de steel en wat ´afvallige´ roosjes over. Wat? Jij gooit die weg? Bij Lekker Tafelen wordt geen eten verspild. Van de steel en de te kleine roosjes maak je nadien nog een smaakvolle broccolisoep klaar. Best budgetvriendelijk ook dus, dit receptje voor romige broccoli! Wat wil je nog meer?
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Romige broccoli uit de airfryer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram broccoli
- 1 citroen
- 200 gram Griekse yoghurt
- 200 gram roomkaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilipeder
- 1 theelepel zout
- 10 gram gember
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 eetlepel maiszetmeel
- bakspray (voor het invetten van het mandje van je airfryer)
- 1 kleine rode ui, in ringetjes (optioneel om te garneren)
- een paar plukjes koriander (optioneel om te garneren)
- 1 partje citroen (optioneel om te garneren)
Bereidingswijze van dit recept
zo maak jij romige broccoli uit de airfryer:
Pluk de broccoli in gelijkmatige roosjes. Pers het sap van 1 citroen en meng dit onder de broccoliroosjes.
Maak de marinade: meng 200 gram roomkaas met 200 gram yoghurt. Voeg het maïszetmeel, chilipoeder, zout, garam masala en gerookt paprikapoeder toe. Pers twee teentjes knoflook in de marinade. rasp 10 gram gember en voeg toe aan de marinade. Roer alles met een garde tot alle klontertjes verdwenen zijn.
Voeg de broccoliroosjes aan de marinade toe en roer goed om tot alle roosjes helemaal bedekt zijn met de marinade. Zet de gemarineerde broccoliroosjes 1 uur koud weg.
Bespuit het mandje van je airfryer met bakspray. Verwarm de airfryer voor op 180°C. Leg de broccoliroosjes in het mandje van de airfryer en bak 12 minuten op 180°C.
Serveer warm met een partje citroen, wat uienringen van rode ui en koriander.
Tafel lekker !!