• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Hollandse rookworst met een mediterraan tintje

door Elise de Haan
in Hapjes
2
1
Rookworst met halloumi

Rookworst met halloumi – Die worst, dat is een typisch Nederlands product. Maar dat wil niet zeggen dat je deze worst niet kunt combineren met ingrediënten uit andere eetculturen dan de onze. Een rookworst is heerlijk bij een winters stamppotje, of in een maaltijdsoep als bruine bonensoep of erwtensoep, maar naast dergelijke gerechten ook heel goed geschikt als borrelhapje. Voor dit warme hapje werd de worst gecombineerd met halloumi kaas en gegrilde paprika. Een echte fusion borrelhap dus, deze rookworst met halloumi.

Verse rookworst, echt veel lekkerder!

Voor het maken van borrelhapjes als rookworst met halloumi gebruik je natuurlijk wel een echte, verse slagersrookworst. Een rauwe worst dus. Dat betekent dat je de rookworst moet wellen voor je hem kunt eten of verder verwerken. Wellen, hoe gaat dat dan? Je legt de worst 20 minuten in een pan water, dat je tegen de kook aan houdt. Na die 20 minuten laat je de worst nog even een paar minuten ‘rusten’ op een snijplank, zodat de vleessappen zich goed door de worst verspreiden. Daarna kun je de worst aansnijden. Een verse rookworst koop je bij de slager, die hem op ambachtelijke wijze voor je heeft gemaakt. Dus doe je zelf, en je gasten, een plezier en gebruik geen voorgegaarde, eeuwig houdbare rookworst uit de supermarkt. Een vers exemplaar maakt echt het verschil bij een hapje als rookworst met halloumi. Probeer het maar eens.

Rookworst met halloumi?

Misschien ben je nog nooit halloumikaas tegen gekomen voor dat je dit borrelhapje zag. Halloumi is een kaas die afkomstig is uit Cyprus. De kaas staat bekend om zijn aparte smaak en vooral om zijn bijzondere textuur. Halloumi ‘piept’ een beetje als je er op kauwt. Klinkt gek, maar het is echt zo. Halloumi wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk en heeft een wat zoutige smaak. Een bijzondere eigenschap van halloumi is dat het niet smelt wanneer het wordt gebakken of gegrild. En dat betekent dat het heel geschikt is voor gerechten waarin de kaas niet moet ‘uitlopen’. Halloumi wordt ook wel gebruikt als vleesvervanger in vegetarische gerechten. De kaas is gegrild of gebakken op zijn lekkerst, dus hij komt bij de rookworst met halloumi, dat uit de oven komt, prima tot zijn recht. Kortom, halloumi is een veelzijdige en bijzondere kaas die je beslist eens moet proberen.

Rookworst met halloumi

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 verse rookworst, ongeveer 275 gram
  • 24 stukjes halloumi
  • 24 stukjes gegrilde paprika
  • zwarte peper
  • wat gedroogde oregano
  • 24 cocktailprikkers

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rookworst met halloumi:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wel de rookworst 20 minuten in een pan water, dat net niet kookt. Laat na de 20 minuten de worst even rusten op de snijplank voor je hem aansnijdt.

Snijd de rookworst in 24 plakjes. Leg op elk plakje een stukje gegrilde paprika en een stukje halloumi. Steek er een cocktailprikkertje door heen.

Zet de hapjes in een vuurvaste schaal die je een kwartiertje in de oven plaatst.

De rookworst met halloumi is warm het lekkerst, dus serveer het hapje direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Rookworst
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

Avocadosalade met zalm
Hapjes

Avocadosalade met zalm; lekker op de borrelplank

falafel met spinazie
Hapjes

Falafel met spinazie maak je makkelijk zelf

Falafel maken
Hapjes

Basisrecept: falafel maken

Gefrituurde kaasblokjes
Hapjes

Gefrituurde kaasblokjes

Paddenstoelen tempura
Hapjes

Paddenstoelen tempura

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

Reacties 1

  1. beiink says:
    1 maand geleden

    Heerlijk, ik heb gesmuld.
    Even een tip: leg de prikkers, terwijl de worst welt, in koud water. Dit voorkomt dat het hout verbrand in oven (of airfryer).

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

16 − acht =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen