Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Scampi balletje in krokant jasje van kataifideeg

Bitterballen, kaassoufflés en vlammetjes zijn de populairste snacks in de diepvries bij de supermarkt. Maar wij maken graag dit scampi balletje. Jij ook?

0 1.054

Scampi balletje in krokant jasje van kataifideeg – Bitterballen, bamihappen, kaassoufflés en vlammetjes, het zijn de populairste snacks in de diepvries bij de supermarkt. En met z’n allen rennen we maar wat graag naar de supermarkt om even zogezegd borrelgarnituur te regelen. Kijk dan ook eens op de ingrediëntenlijst wat er allemaal in zet. Maar los van die ingrediëntenlijst willen we je toch overtuigen dat huisgemaakte snacks veel meer waardering scoren bij je gasten. Je maakt ze een dag van tevoren en als je gasten er zijn hoef je ze alleen nog te frituren. Deze scampi balletjes in een krokant jasje van kataifideeg maakte ik voor vrienden en ik had je graag de goedkeurende blikken van mijn vrienden willen laten zien.

Kataifideeg is een Grieks ingrediënt dat veel weg heeft van filodeeg. Het wordt gemaakt van bloem en water. De structuur van dit deeg is draderig en wordt meestal verkocht in Turkse winkels. Kataifideeg wordt meestal gebruikt voor zoete gerechten.


Scampi balletje in krokant jasje van kataifideeg

  • 200 gram gepelde scampi’s (verwijder het darmkanaal)
  • 10 kleine champignons heel fijn gesneden
  • Verse kruiden, zoals peterselie, basilicum, citroenkruid, dille..
  • 2 teentjes knoflook
  • Een gedeelte kataifideeg voor de afwerking

Verhit een beetje olijfolie en stoof hierin de champignons even aan. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de scampi’s in kleinere stukken. Meng met de kruiden, knoflook en champignons en pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een paté ontstaat. Voor iets meer pit kun je er wat cayennepeper aan toevoegen. Rol kleine balletjes van de paté en rol deze balletjes vervolgens in de kataifi. Verwarm de friteuse op 180 graden. Frituur de balletjes tot ze een mooi kleurtje krijgen.

Tip: Je kunt dit recept ook gewoon in de oven bereiden als je het kataifideeg weglaat.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer