Scampi’s in wontonjasje – Als je vrienden komen en je schenkt voor een Oosterse maaltijd een aperitief dan zijn deze scampi’s in wontonjasje een hartelijk welkom aan jouw vrienden. Met dit hapje zullen ze reikhalzend uitkijken naar wat jij nog meer te bieden hebt tijdens het diner. Het is even werk, maar je vrienden komen hierdoor graag nog eens terug. Een schaal van deze scampi’s doet het natuurlijk ook goed bij de borrel.
Verse ingrediënten
Koop bij voorkeur verse scampi’s en zorg ervoor dat deze ontdaan zijn van het darmkanaal. De wontonvelletjes kun je tegenwoordig in bijna iedere supermarkt kopen. Je vindt ze in het vriesvak. Heeft je supermarkt ze niet? Kijk dan even bij een toko dan lukt het zeker. Een eventuele variant is filodeeg.
Scampi’s in wontonjasje frituren
Niet in het bezit van een frituurpan? Frituur dan gewoon in de wok. Gebruik arachideolie. Deze olie is bestand tegen hogere temperaturen. Bak de rolletjes in kleine porties in 1 a 2 minuten goudbruin en knapperig. Niet allemaal tegelijk dus!
Maak tijd voor je vrienden
Als je vrienden komen wil je natuurlijk niet de hele dag in de keuken staan. Maak de scampi’s in wontonjasje daarom al een dag van tevoren. Bewaar ze in de koelkast, maar zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken. Je hoeft ze dan op het moment van serveren alleen even te frituren.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Scampi’s in wontonjasje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 16 scampi’s gepeld en ontdaan van darmkanaal, ( laat wel het staartje eraan)
- 2 eetlepels gehakte platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 koffielepel rode currypasta
- 16 wontonvelletjes
- eiwit
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel honing
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je scampi’s in wontonjasje:
Meng de peterselie en de rode currypasta samen met de knoflook en voeg een klein scheutje arachideolie toe.
Leg het wontonvel op een plank en smeer de rand rijkelijk in met eiwit.
Leg een heel klein hoopje peterseliepasta op het wontonvel en leg daarop de scampi.
Vouw het dicht zoals op de foto en rol goed op, zorg dat het staartje er uitsteekt.
Frituur de pakketjes op 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn, en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak het sausje, meng 4 eetlepels sojasaus en 1 koffielepel honing.
Tafel lekker !!