• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

door Elise de Haan
in Hapjes
1
0
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham – Het recept voor dit borrelhapje, of deze tapa, is geïnspireerd op de klassieke Spaanse tortilla de patatas. Dit is een dikke omelet, gevuld met aardappel. Door er allerlei andere ingrediënten aan toe te voegen kun je oneindig variëren en zo ontstaan er steeds andere recepten. Een tortilla is dus uitermate geschikt om restjes groente of vleeswaren in te verwerken. In dit recept zijn naast de eieren en de aardappel ook typisch Spaanse ingrediënten als chorizo en serranoham gebruikt.

Je kunt de Spaanse tortilla ook eten als lunch of tussen een stuk stokbrood. Het lekkerst eet je een tortilla lauwwarm, of op kamertemperatuur.

Tortilla’s kunnen worden gebakken in een koekenpan, maar in de oven gaat het veel makkelijker. Je hoeft de tortilla dan niet om te draaien.

Als je een ovenschaal van 25×35 cm gebruikt, kun je met onderstaande hoeveelheid ingrediënten ongeveer 50 borrelhapjes maken.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham hapjes
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham recept
Ei op de borrelplank

Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee

Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Porties: 50 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram vastkokende aardappels, ongeschild, in schijfjes
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes
  • 1 middelgrote ui, in ¼ ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 60 gram serranoham, in reepjes
  • 60 gram dungesneden chorizo, in reepjes
  • 12 eieren
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1,5 el gehakte peterselie
  • zout en peper
  • olie, om in te bakken en om in te vetten
  • Ovenschaal van 25×35 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Spaanse Tortilla:

Kook de aardappelschijfjes in water met wat zout beetgaar.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en puntpaprika tot de zacht beginnen te worden. Voeg de chorizo en serranoham toe en bak deze een paar minuten mee. Zet het vuur uit, en schep de gekookte aardappels, de gerookte paprikapoeder en de tijm door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel een beetje afkoelen.

Vet ondertussen de ovenschaal in, en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los in een grote kom, voeg ook hier een beetje zout en peper aan toe.

Meng de peterselie door het aardappelmengsel en schep het over in de ovenschaal. Schenk de losgeklopte eieren er overheen.

Bak de Spaanse tortilla ongeveer 20 minuten, in het midden van de oven, op 200 graden. De tortilla is gaar als de eieren gestold zijn. Als de bovenkant te snel bruin kleurt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Laat de tortilla wat afkoelen in de schaal. Haal hem er vervolgens uit en leg hem op een snijplank. Als je de tortilla als borrelhapje serveert, snijd deze dan in ongeveer 50 blokjes. Leg ze over op een mooie schaal of bord, en steek er prikkertjes in.

Tafel lekker !!

DeelPin1818Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

spaanse tortilla
Hoofdgerecht

Spaanse Tortilla met aardappel en ui

Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla
Hapjes

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

Spaanse tortilla met groene kruiden
Bijgerecht

Spaanse tortilla met groene kruiden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen