• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

door Elise de Haan
in Hapjes
1
0
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham – Het recept voor dit borrelhapje, of deze tapa, is geïnspireerd op de klassieke Spaanse tortilla de patatas. Dit is een dikke omelet, gevuld met aardappel. Door er allerlei andere ingrediënten aan toe te voegen kun je oneindig variëren en zo ontstaan er steeds andere recepten. Een tortilla is dus uitermate geschikt om restjes groente of vleeswaren in te verwerken. In dit recept zijn naast de eieren en de aardappel ook typisch Spaanse ingrediënten als chorizo en serranoham gebruikt.

Je kunt de Spaanse tortilla ook eten als lunch of tussen een stuk stokbrood. Het lekkerst eet je een tortilla lauwwarm, of op kamertemperatuur.

Tortilla’s kunnen worden gebakken in een koekenpan, maar in de oven gaat het veel makkelijker. Je hoeft de tortilla dan niet om te draaien.

Als je een ovenschaal van 25×35 cm gebruikt, kun je met onderstaande hoeveelheid ingrediënten ongeveer 50 borrelhapjes maken.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham hapjes
Spaanse tortilla met chorizo en serranoham recept
Ei op de borrelplank

Ei op de borrelplank; daar maak je vrienden mee

Serveer bij je avondje borrelen met vrienden eens ei op de borrelplank. Als salade, wrap of gefrituurd er is voor iedereen wel iets lekkers.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Spaanse tortilla met chorizo en serranoham

Porties: 50 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram vastkokende aardappels, ongeschild, in schijfjes
  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes
  • 1 middelgrote ui, in ¼ ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 60 gram serranoham, in reepjes
  • 60 gram dungesneden chorizo, in reepjes
  • 12 eieren
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1,5 el gehakte peterselie
  • zout en peper
  • olie, om in te bakken en om in te vetten
  • Ovenschaal van 25×35 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Spaanse Tortilla:

Kook de aardappelschijfjes in water met wat zout beetgaar.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en puntpaprika tot de zacht beginnen te worden. Voeg de chorizo en serranoham toe en bak deze een paar minuten mee. Zet het vuur uit, en schep de gekookte aardappels, de gerookte paprikapoeder en de tijm door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel een beetje afkoelen.

Vet ondertussen de ovenschaal in, en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los in een grote kom, voeg ook hier een beetje zout en peper aan toe.

Meng de peterselie door het aardappelmengsel en schep het over in de ovenschaal. Schenk de losgeklopte eieren er overheen.

Bak de Spaanse tortilla ongeveer 20 minuten, in het midden van de oven, op 200 graden. De tortilla is gaar als de eieren gestold zijn. Als de bovenkant te snel bruin kleurt, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Laat de tortilla wat afkoelen in de schaal. Haal hem er vervolgens uit en leg hem op een snijplank. Als je de tortilla als borrelhapje serveert, snijd deze dan in ongeveer 50 blokjes. Leg ze over op een mooie schaal of bord, en steek er prikkertjes in.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren tortilla
DeelPin1583Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met paddenstoelen
Hapjes

Bruschetta met paddenstoelen

kaasdomino
Hapjes

De kaasdomino; ouderwets lekker

chips maken van aardappels
Hapjes

Chips maken van aardappels

Loempia maken
Hapjes

Loempia maken? Zo doe je dat

Rookworst met katenspek
Hapjes

Rookworst met katenspek

Rookworst met halloumi
Hapjes

Rookworst met halloumi; voor bij de borrel

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Kaasstengels
Hapjes

Kaasstengels; de snack waar iedereen trek van krijgt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen