“Sushi” broodrolletje – Iedereen weet dat gerookte zalm en komkommer combineren als geen ander. De frisse textuur van komkommer vult de smaak van de hartige gerookte zalm goed aan! Hoe blijf je echter verrassen met die twee heerlijke verse producten? Wel, dat lees je hier. Dit hapje is supersnel klaar, alleen moet je rekening houden dat het even in de koelkast moet om zijn vorm aan te nemen. Maar het kost je eigenlijk slechts 10 minuten voor het voorbereiden en 10 minuten afwerking.
Dit is geen sushi, maar het lijkt erop
Eigenlijk heeft dit “sushi” broodrolletje met gerookte zalm en komkommer helemaal niets te maken met sushi, alleen het uiterlijk doet er wat aan denken. Sushi is een traditioneel Japans gerecht, dat gemaakt wordt van rijst, op smaak gebracht met sushiazijn, met een variatie aan vullingen en toppings. Een variant daarop is maki-sushi, een gevuld rolletje van zeewier. De “sushi” uit dit artikel maak je echter met casinobrood, gerookte zalm, komkommer en kruidenkaas. Komkommer kom je wel vaker tegen in de echte sushi, en zalm ook. Dan gaat het echter om rauwe zalm en niet om gerookte zalm zoals hier. Maar je merkt wel waar onze inspiratie voor het “sushi”-broodrolletje vandaan komt.
Komkommerlinten, eens wat anders dan schijfjes
Doorgaans wordt een komkommer in schijfjes of in blokjes gesneden, maar probeer eens komkommerlinten! Als je dit “sushi” broodrolletje wilt gaan maken kun je niet zonder komkommerlinten! Je kan kiezen om een mandoline te gebruiken voor het snijden van de komkommer, maar met een dunschiller of een goeie kaasschaaf kom je al heel ver. Kies ineens ook voor Nederlandse komkommer, in plaats van een geïmporteerde komkommer uit Spanje.
Gerookte zalm, ook die kun je bij de visboer vinden
Je kunt overal een heel assortiment aan gerookte zalm vinden. Je hebt voor dit “sushi” broodrolletje met gerookte zalm en komkommer niet de chicste gerookte zalm nodig, maar kies wel voor “verantwoorde” gerookte zalm, als je je zalm bij de supermarkt haalt. Ging je toch naar de visboer voor een lekkere moot verse vis? Vraag dan ineens aan je visboer een stuk gerookte zalm en snijd hem zelf in plakjes, of maak het je makkelijk en laat het betere snijwerk aan de specialist over.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
"Sushi" broodrolletje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 komkommers
- 4 sneetjes casinobrood
- 150 gram gerookte zalm
- 75 gram kruidenkaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij een lekker “Sushi” broodrolletje met gerookte zalm en komkommer:
Voor dit recept heb je aluminiumfolie en een mandoline nodig .
Snijd de korsten van het casinobrood. Smeer op elk sneetje casinobrood een flinke lik kruidenkaas.
Beleg de ingesmeerde sneetjes met gerookte zalm, tot het sneetje net vol ligt. Rol het sneetje dicht en omwikkel het met aluminiumfolie en draai de uiteinden op zoals een snoepje. Rol goed strak zodat je stevige rolletjes krijgt. Leg de rolletjes 4 uur weg in de koelkast, ze moeten koud liggen om hun vorm aan te nemen.
Snijd de komkommer in lange linten, als je aan de zaadlijst komt stop je.
Open de rolletjes na het koelen en snijd in plakjes van een tweetal centimeter dik.
Snijd de komkommerlinten op lengte en omwikkel de plakjes ermee.
Serveer het “Sushi” broodrolletje op een leuk schaaltje.
Tafel lekker !!