Verse abrikozen met geitenkaas en spek – de bekende combinatie van geitenkaas en spek met als extra een heerlijk friszure abrikoos.
Verse abrikozen een heerlijke traktatie
Van de combinatie geitenkaas en spek is al lang bekend dat deze lekker is, het is dan ook op menig menukaart te vinden, als voorgerecht of als onderdeel van een maaltijdsalade. De smaak is heerlijk vol en een beetje zout, van geitenkaas met spek eet je dan, hoe lekker ook, meestal niet erg veel omdat het zo enorm vult. Als je geitenkaas en spek met abrikozen combineert, wordt de smaak ineens veel frisser. Door de toevoeging van het verse fruit wordt het een echt lekker zomers voorgerechtje.
Serveer de verse abrikozen met geitenkaas en spek eens als voorgerecht bij een barbecue.
Verse abrikozen gevuld met geitenkaas
De abrikozen vullen is vrij simpel, je snijd ze door, haalt de pit eruit en legt er een half plakje verse geitenkaas in. Als je geitenkaas met honing lekker vindt, kun je deze natuurlijk ook gebruiken. Dit is vooral een optie voor mensen die twijfelen of ze geitenkaas wel lekker vinden. Het voordeel van verse geitenkaas is dat deze niet zo uitloopt als bijvoorbeeld de geitenkaas met een witte korst. Zou je die nemen, dan loop je het risico dat de kaas er uit loopt tijdens het bakken.
Verpak de gevulde abrikozen nauwkeurig in de plakjes spek, deze rol je vrij strak over de kaas zodat deze er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Kruiden is niet nodig want alles heeft al genoeg smaak van zichzelf.
Bakken in de oven, airfryer of op de grill
De verse abrikozen met geitenkaas en spek bak je lekker makkelijk in de oven of airfryer. Zet ze 15 tot 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn, je hebt er geen omkijken naar!
Een airfryer is hiervoor ideaal, anders is een oven met liefst hete lucht ook prima. Door de hete lucht wordt het spek namelijk heerlijk krokant. Ook op de barbecue kun je deze hapjes prima bereiden, je moet ze dan wel eenmaal draaien, doe dit met een spatel want de abrikozen worden door het garen vrij zacht wat ze iets lastiger maakt om te verplaatsen.
Ook erg lekker in een maaltijdsalade
Eet abrikozen lauwwarm of koud
Je kunt de verse abrikozen met geitenkaas en spek heel goed een paar uur voor je ze wil serveren maken, ze zijn lauwwarm of op kamertemperatuur het allerlekkerste. De hapjes rechtstreeks uit de oven eten is niet aan te raden omdat de abrikozen ontzettend heet worden. Je geduld om te proeven wordt dus nogal op de proef gesteld als je je mond niet wil verbranden.
Verse abrikozen: fluweelzacht en prachtig van kleur
De prachtige kleur en de heerlijke friszure smaak van verse abrikozen maakt van zowel zoete als hartige gerechten een ware smaaksensatie.
Verse abrikozen met geitenkaas en spek
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 verse abrikozen
- 12 lange plakjes ontbijtspek
- 6 ronde plakjes verse geitenkaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je verse abrikozen met geitenkaas en spek;
Was de abrikozen en snijd ze doormidden, haal de pit eruit doe een half rondje verse geitenkaas in de abrikoos. Wikkel het spek er strak omheen. Leg de hapjes zo op de grill of bakplaat dat het uiteinde van de plak spek aan de onderkant zit. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de verse abrikozen met geitenkaas en spek in 15 tot 20 minuten tot het spek mooi goudbruin en krokant is. Laat een beetje afkoelen voor je ze serveert.
Tafel lekker !!