Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Warme borrelhapjes met brie

Zoek je hapjes voor een verjaardag? Tover dan deze warme borrelhapjes met brie gewoon uit een muffinvorm. Snel gemaakt en een lekkernij op jouw feestje!

0 3.926

Warme borrelhapjes met brie – Gebruik je muffinvormen voor meer dan alleen muffins. Je kan er ook perfect hartige hapjes zoals deze brie hapjes in maken. Heb je alleen een gewone muffinvorm dan kun je deze ook gebruiken, de vulling wordt dan vanzelfsprekend wat meer en de baktijd langer. Worden ze dan te groot naar je zin? Je kunt ook rondjes uitsteken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en hier de vulling op leggen. Let er dan wel op dat je de randen vrij laat en in het midden goed inprikt anders komt het bladerdeeg helemaal omhoog en valt je vulling eraf.

Bladerdeeg

Bladerdeeg kun je natuurlijk zelf maken. Dit is best veel werk en daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Je hebt bladerdeeg plakjes in de vriezer maar fijner vind ik de rollen bladerdeeg uit de koelling. Hierbij heb je vaak veel minder snijafval dan bij die plakjes. De plakjes zijn weer veel fijner voor appelflappen.

Warme borrelhapjes met brieWarme borrelhapjes met brie

Voor 24 stuks

  • 200 gram brie
  • Handje bosbessen vers of uit vriezer
  • 2 lente-uitjes
  • Plak bladerdeeg

Rol de bladerdeeg uit en steek er 24 rondjes uit die net iets groter zijn dan je minimuffinvorm. Smeer de vorm in met wat olijfolie en vul de bakjes met de plakjes bladerdeeg. Duw lichtjes aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Doe in ieder bakje een stukje brie. Snij de lente-uitjes in ringetjes en verdeel deze over de helft van de bakjes. Verdeel over de andere helft de bosbessen. Je kan de minimuffinvorm zo in de koelkast zetten tot gebruik. Bak de borrelhapjes met brie ongeveer 20-30 minuten in een oven van 185 graden tot ze mooi bruin en gaar zijn. Serveer direct.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer