Warme borrelhapjes met brie – Gebruik je muffinvorm voor kleine muffins ook voor andere dingen dan alleen muffins. Je kunt er namelijk ook perfect hartige hapjes zoals warme borrelhapjes met brie in maken. Heb je alleen een gewone muffinvorm, dan kun je die ook gewoon gebruiken. De hapjes worden dan wat groter, de vulling wordt vanzelfsprekend wat meer en de baktijd wordt ook iets langer. Worden de hapjes dan te groot naar je zin? Je kunt de warme hapjes met brie ook zonder muffinvorm maken. Je kunt dan rondjes uitsteken, die op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en hier de vulling op leggen. Let er dan wel op dat je de randen vrij laat en het deeg in het midden goed inprikt, anders komt het bladerdeeg helemaal omhoog en valt je vulling eraf, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Bladerdeeg voor warme borrelhapjes met brie kun je ook zelf maken
Het bladerdeeg dat je nodig hebt voor de warme borrelhapjes met brie kun je natuurlijk zelf maken. Het zelf maken van bladerdeeg is best veel werk en daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Je kunt in dat geval ook gewoon bladerdeeg in de supermarkt kopen. Je hebt bladerdeeg plakjes in de vriezer, maar fijner in gebruik zijn de rollen bladerdeeg uit de koeling. Hierbij heb je vaak veel minder snijafval dan bij die kleine plakjes. Die plakjes zijn dan wel weer veel fijner voor het maken appelflappen.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Warme borrelhapjes met brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram brie
- een handje bosbessen vers of uit vriezer
- 2 lente-uitjes
- een rol bladerdeeg
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de warme borrelhapjes met brie:
Rol het bladerdeeg uit en steek er 24 rondjes uit die net iets groter zijn dan je minimuffinvorm.
Smeer de vorm in met wat olijfolie en vul de bakjes met de plakjes bladerdeeg. Duw lichtjes aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Doe in ieder bakje een stukje brie.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en verdeel ze over de helft van de bakjes. Verdeel over de andere helft de bosbessen. Je kunt de minimuffinvorm zo in de koelkast zetten tot gebruik. Bak de warme borrelhapjes met brie ongeveer 20-30 minuten in een oven van 185 graden tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Serveer de hapjes direct.
Tafel lekker !!