Warme borrelhapjes met brie – Gebruik je muffinvormen voor meer dan alleen muffins. Je kunt er ook perfect hartige hapjes zoals deze brie hapjes in maken. Heb je alleen een gewone muffinvorm dan kun je deze ook gebruiken, de vulling wordt dan vanzelfsprekend wat meer en de baktijd langer. Worden ze dan te groot naar je zin? Je kunt ook rondjes uitsteken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en hier de vulling op leggen. Let er dan wel op dat je de randen vrij laat en in het midden goed inprikt, anders komt het bladerdeeg helemaal omhoog en valt je vulling eraf.
Bladerdeeg
Bladerdeeg kun je natuurlijk zelf maken. Dit is best veel werk en daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Je hebt bladerdeeg plakjes in de vriezer, maar fijner vind ik de rollen bladerdeeg uit de koeling. Hierbij heb je vaak veel minder snijafval dan bij die plakjes. De plakjes zijn weer veel fijner voor appelflappen.
Brie; eet jij wel de echte?
Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?
Warme borrelhapjes met brie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram brie
- een handje bosbessen vers of uit vriezer
- 2 lente-uitjes
- een plak bladerdeeg
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de warme borrelhapjes met brie:
Rol het bladerdeeg uit en steek er 24 rondjes uit die net iets groter zijn dan je mini muffinvorm. Smeer de vorm in met wat olijfolie en vul de bakjes met de plakjes bladerdeeg. Duw lichtjes aan en prik met een vork gaatjes in de bodem. Doe in ieder bakje een stukje brie. Snij de lente-uitjes in ringetjes en verdeel deze over de helft van de bakjes. Verdeel over de andere helft de bosbessen. Je kunt de mini muffinvorm zo in de koelkast zetten tot gebruik. Bak de borrelhapjes met brie ongeveer 20-30 minuten in een oven van 185 graden tot ze mooi bruin en gaar zijn. Serveer direct.
Tafel lekker !!