Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zachte toastjes van pompoen

Een heerlijke avond met vrienden? Maak het nog leuker met creatieve lekkernijen. Deze zachte toastjes van pompoen zijn een verrassing op je borreltafel.

0 43

Zachte toastjes van pompoen – Deze in de olie gebakken toastjes zijn een leuke aanvulling op de borreltafel. Ik noem het toastjes maar wat structuur betreft lijken het meet tortilla’s. Het kruidige deeg wordt gemaakt met toevoeging van gekookte pompoen. Later rol je het uit en steek je er rondjes of snijd je er vierkantjes van als je dat makkelijker vindt. Deze worden gebakken in een laagje olie en direct na het bakken bestrooit met een beetje zout.

Wat eet je erbij of erop?

Deze hapjes zijn erg lekker met kaas. Bijvoorbeeld geitenkaas, een zachte blauwe kaas of een kruiden kaas. Ook Zijn ze erg lekker met een salsa, humus of guacamole.

De pompoenpuree

Je hebt voor dit recept maar een klein beetje pompoenpuree nodig. Wij eten hier regelmatig pompoen en dan heb je nog weleens wat over want soms zijn die dingen behoorlijk aan de maat. Wat ik dan doe is de hele pompoen met schil en al in stukken snijden en op een rooster in de oven schuiven. Wel de pitten en het dradige vruchtvlees verwijderen natuurlijk. Onder het rooster schuif ik een bakplaat met een laagje water. Dan zet ik de oven op 180 graden voor een half uur ongeveer tot de pompoen gaar is. Wanneer deze eenmaal is afgekoeld haal je eenvoudig de schil eraf. Wat ik direct nodig heb gebruik ik dan. Alles wat over is wort gepureerd en in zakken in de vriezer gedaan. Zo heb ik snel pompoen bij de hand als ik weer eens mijn verrukkelijke pompoen ovenschotel maak of voor recepten zoals deze.

Ook een mogelijkheid is dat je de benodigde pompoen even kookt of gaart in de magnetron en de rest van de pompoen bewaart voor later.


Zachte toastjes van pompoen

Hapjes voor ongeveer 50 toastjes van 4 cm

  • 150 gram pompoenpuree
  • 200 gram bloem
  • 25 gram zachte boter
  • 1 theelepel (grof) zeezout
  • 5 gram bakpoeder
  • ½ theelepel gedroogde tijm

Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed hiervan een soepel maar stevig deeg. Voeg wanneer de pompoen erg nat was eventueel wat meer bloem toe. Laat het deeg afgedekt een half uurtje rusten zodat het zich makkelijker uitrolt. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 – 4 mm dikte en steek er rondjes van ongeveer 4 cm uit. Zet op zij en rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot alle deeg op is. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de toastjes aan beide zijde mooi bruin. Dit gaat vrij snel dus zorg dat alles klaarligt. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en bestrooi direct licht met een beetje zout. Gebruik de toastje liefs dezelfde dag. Wil je ze later gebruiken warm deze dan even op in de oven.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer