Zachte toastjes van pompoen – Deze in de olie gebakken toastjes zijn een leuke aanvulling op de borreltafel. Noem het toastjes, maar als het om de structuur gaat lijkt het meer op tortilla’s. Het kruidige deeg wordt gemaakt door toevoeging van gekookte pompoen. Later rol je het uit en steek je er rondjes uit of snijd je er vierkantjes van als je dat makkelijker vindt. Ze worden gebakken in een laagje olie en direct na het bakken bestrooit met een beetje zout.
Wat eet je erbij of erop?
De zachte toastjes met pompoen zijn erg lekker met kazen zoals geitenkaas, een zachte blauwe kaas of een kruidenroomkaas. In plaats van kaas kun je ze ook uitstekend combineren met een salsa, hummus of guacamole.
De pompoenpuree
Je hebt voor dit recept maar een klein beetje pompoenpuree nodig. Eet je regelmatig pompoen? Dan heb je nog weleens wat over want ze kunnen behoorlijk aan de maat zijn. Wat je dan kunt doen is de hele pompoen met schil en al in stukken snijden en op een rooster in de oven schuiven. Wel de pitten en het dradige vruchtvlees verwijderen natuurlijk. Onder het rooster schuif je een bakplaat met een laagje water. Dan zet je de oven op 180 graden voor een half uur ongeveer tot de pompoen gaar is. Als die afgekoeld is kun je de schil er heel makkelijk afhalen. Wat je direct nodig hebt gebruik je dan. Alles wat over is, kun je pureren en in zakken in de vriezer doen. Zo heb je snel pompoen bij de hand als je weer eens pompoen ovenschotel maakt of voor recepten zoals deze zachte toastjes van pompoen.
Ook een mogelijkheid is dat je de benodigde pompoen even kookt of gaart in de magnetron en de rest van de pompoen bewaart voor later.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Zachte toastjes van pompoen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram pompoenpuree
- 200 gram bloem
- 25 gram zachte boter
- 1 theelepel (grof) zeezout
- 5 gram bakpoeder
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zachte toastjes van pompoen:
Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed hiervan een soepel maar stevig deeg. Voeg wanneer de pompoen erg nat is eventueel wat meer bloem toe. Laat het deeg afgedekt een half uurtje rusten zodat het zich makkelijker laat uitrollen. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 – 4 mm dikte en steek er rondjes van ongeveer 4 cm uit. Zet opzij en rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot alle deeg op is. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de toastjes aan beide zijden mooi bruin. Dit gaat vrij snel dus zorg dat alles klaarligt. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en bestrooi direct licht met een beetje zout. Gebruik de zachte toastjes van pompoen liefst dezelfde dag. Wil je ze later gebruiken warm deze dan even op in de oven.
Tafel lekker !!