Zachte toastjes van pompoen – De in de olie gebakken toastjes zijn een leuke aanvulling op de borreltafel. Noem het toastjes, maar als het om de structuur gaat lijkt het meer op tortilla’s. Het kruidige deeg wordt gemaakt door toevoeging van gekookte pompoen. Later rol je het uit en steek je er rondjes uit of snijd je er vierkantjes van als je dat makkelijker vindt. De zachte toastjes van pompoen worden gebakken in een laagje olie en direct na het bakken bestrooid met een beetje zout. De toastjes zijn makkelijk te maken en het recept vind je hieronder.
Wat eet je bij of op zachte toastjes van pompoen?
De toastjes zijn erg lekker met kazen zoals geitenkaas, een blauwe kaas of een kruidenroomkaas. In plaats van kaas kun je ze ook heel makkelijk combineren met een salsa, hummus of guacamole. Je kunt zelf ongetwijfeld nog wel meer dingen verzinnen die je zou kunnen doen met de zachte toastjes van pompoen.
Het recept om pompoenpuree te maken
Je hebt voor dit recept voor zachte toastjes van pompoen maar een klein beetje pompoenpuree nodig. Eet je regelmatig pompoen? Dan heb je nog weleens wat over want ze kunnen behoorlijk aan de maat zijn. Wat je dan kunt doen is de hele pompoen met schil en al in stukken snijden en op een rooster in de oven schuiven om pompoenpuree te maken. Wel de pitten en het dradige vruchtvlees verwijderen natuurlijk. Onder het rooster schuif je een bakplaat met een laagje water. Dan zet je de oven op 180 graden voor een half uur ongeveer tot de pompoen gaar is. Als die afgekoeld is, kun je de schil er heel makkelijk afhalen. Wat je direct nodig voor de zachte toastjes van pompoen hebt gebruik je dan. Alles wat over is, kun je pureren en in zakken in de vriezer doen. Zo heb je snel en makkelijk pompoenpuree bij de hand als je weer eens pompoen ovenschotel gaat maken of voor een recept zoals de zachte toastjes van pompoen.
Ook een mogelijkheid is dat je de benodigde pompoen voor dit recept even kookt of gaart in de magnetron en de rest van de pompoen bewaart om iets anders mee te maken.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Zachte toastjes van pompoen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram pompoenpuree
- 200 gram bloem
- 25 gram zachte boter
- 1 theelepel (grof) zeezout
- 5 gram bakpoeder
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je zachte toastjes van pompoen:
Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed hiervan een soepel maar stevig deeg.
Voeg als de pompoen erg nat is eventueel wat meer bloem toe. Laat het deeg afgedekt een half uurtje rusten zodat het zich makkelijker laat uitrollen.
Rol het deeg uit tot ongeveer 3 – 4 mm dikte en steek er rondjes van ongeveer 4 cm uit.
Zet opzij en rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot alle deeg op is.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de toastjes aan beide zijden mooi bruin. Dit gaat vrij snel dus zorg dat alles klaarligt.
Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en bestrooi direct licht met een beetje zout.
Gebruik de zachte toastjes van pompoen liefst dezelfde dag. Wil je ze later gebruiken warm ze dan even op in de oven.
Tafel lekker !!