Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje

Een ongekend lekker hapje bij de borrel. Met slechts drie ingrediënten zet jij in een mum van tijd deze zoete kiprolletjes op de borreltafel.

0 3.764

Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje – Tapas is inmiddels in Nederland een helemaal ingeburgerd begrip, begon het ooit in Spanje als een dekseltje voor op je glas om geen ongedierte in je drankje te krijgen, inmiddels zijn tapas kleine hapjes die gewoon bij de borrel op tafel worden geserveerd.

De bittergarnituur doet even een stapje terug en de chips en nootjes die laten we even helemaal achterwege, nee we gaan aan de slag in onze eigen keuken en maken hapjes om je vingers bij af te likken en waar je je gasten mee verrast. Het kunnen hele simpele maar ook echte culinaire hoogstandjes zijn, en eigenlijk kennen deze hapjes geen enkele beperking, gewoon kleine hapjes die je in één hap kunt eten.

Zoete kiprolletjes

Deze keer een relatief simpel receptje, maar wel bijzonder lekker; het is eigenlijk niks meer of minder als een stukje kipfilet in een plakje bacon rollen en voor dat je ze de oven in schuift even door de bruine suiker halen.

Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm, probeer zoveel mogelijk gelijke stukjes te snijden dit in verband met gelijke garing straks. Bestrooi de kipfilet nu met zout en peper. Rol ieder blokje in een plakje bacon. Ik had lange plakken bacon en sneed deze daarom eerst een keer door de helft, een plakje van ongeveer 6 cm is voldoende om je blokje kipfilet goed in te verpakken. Vast zetten met een prikker is niet nodig de bacon plakt vanzelf aan elkaar. Verwarm de oven voor op 190 graden.

TIP: Leg onder in de oven een stukje aluminiumfolie, de suiker gaat straks smelten en zo voorkom je dat je de volgende dag uren bezig bent met het schoonboenen van je oven

Doe de bruine suiker in een bakje en rol hier ieder kipblokje door heen en leg op het rooster van je oven. Bak ze in 40 minuten lekker knapperig.

De bruine suiker kan eventueel ook vervangen worden door honing, smeer ieder rolletje dan in met een lik honing.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer