• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven

door Samantha
in Recepten
0
0
Hartige cake

Hartige cake; gevuld met ham, kaas, bacon en olijven – Verrassend simpel en verrassend lekker dat is deze hartige cake. Leuk voor bij een feestelijke brunch- of lunch, maar neem wat je over hebt gerust de volgende dag mee in je broodtrommel. Dat wordt smullen zo tussen werk of lesuren door.

De hartige cake is gevuld met kaas, ham, olijven en bacon, een combinatie die eigenlijk altijd goed is, maar in een cake kom je die combinatie toch niet zo vaak tegen. Bij cake wordt natuurlijk al snel gedacht aan zoetigheid, maar je zou deze cake kunnen vergelijken met hartige muffins alleen dan gebakken in een cakeblik. Zo ziet het er net weer even anders uit.

Leuk voor bij een feestelijke brunch- of lunch, maar neem wat je over hebt gerust de volgende dag mee in je broodtrommel

Hartige cake

Porties: 24 cm
Bereidingstijd: 80 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 20 cl appelsap
  • 1 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1/2 tl zout
  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gram geraspte kaas *
  • 1 grote ui
  • 150 gram bacon
  • 150 gram gekookte ham
  • 100 gram zwarte olijven
  • 100 gram groene olijven
  • 2 el peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je een hartige cake:

* kies een kaas die je zelf lekker vindt, ik gebruikte in deze cake 75 gram Gruyère en 75 gram Emmentaler.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op een bakplaat een stuk aluminiumfolie en vouw hiervan de randen iets omhoog. Leg de plakken bacon op het folie en bak ze in de oven in ongeveer 10 minuten lekker knapperig. Neem ze uit de oven en laat op een keukenpapiertje uitlekken. Het vet dat nu op het aluminiumfolie is achtergebleven schenk je voorzichtig in een koekenpan.

Snijd de ui heel fijn en bak glazig in het vet van de bacon, mocht dit niet voldoende vet zijn voeg dan een klein beetje olijfolie toe. Schep de uien op een zeef en laat goed uitlekken anders wordt je deeg straks echt zompig.

Neem een kom en roer hierin het appelsap, de olijfolie, de eieren en het zout. In een andere kom meng je de bloem met het bakpoeder en zeeft het vervolgens boven het eimengsel. Roer  het geheel met een houten lepel of spatel goed om.

Snijd nu de gebakken plakken bacon, de gekookte ham en de olijven in kleine stukjes. Snijd de peterselie zeer fijn. Doe nu deze ingrediënten samen met de geraspte kaas bij het deeg en roer om tot alles goed met elkaar vermengd is.

Vet je cakeblik goed in of gebruik eventueel een bakpapiertje. Schep het deeg in de vorm en plaats het cakeblik  in het midden van de oven. Bak de hartige cake in 1 uur gaar.

Tafel lekker !!

DeelPin160TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

Zuurkool met salami en paprika
Stamppot

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel
Bijgerecht

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

fondant aardappelen
Bijgerecht

Fondant aardappelen; luxueuze gekookte, gebakken aardappeltjes

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Romig dessert met peer en mascarpone
Nagerecht

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Check het recept of lees de info
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

Recept in de picture

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!

Check het recept of lees de info
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen