Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hartige mini muffins, smaakmakers van je feestje

Ze zijn net zo lekker als pizza maar een stuk makkelijker te maken. Dus wat houdt je nog tegen? Zwengel die oven aan en ga aan de bak !

0 2.608

Hartige mini muffins, smaakmakers van je feestje – Meestal wordt er bij muffins gedacht aan zoetigheid, maar wist je dat hartige muffins ook erg lekker zijn? Het hoeft echt niet allemaal zoet te zijn als je bakt. Hartige muffins zijn geweldig voor de lunch of voor bij een borrel. Hier vind je een link naar een grote hartige variant. Maar ook deze kleintjes zijn erg lekker en heel leuk om te maken.


Pizza versus muffin

Vandaag gaan we voor de mini muffins, want we maken van iedere dag een feestje. Muffins zijn erg leuk om samen met je kinderen te maken, je kunt ze namelijk vullen met wat je maar lekker lijkt. Doe er alleen niet teveel in want dan kan de muffin niet rijzen en krijg je een kleffe hap. Ze zijn net zo lekker als pizza maar een stuk makkelijker te maken. Dus wat houdt je nog tegen? Zwengel die oven aan en ga aan de bak !

Hartige mini muffins

Recept voor ongeveer 20 mini muffins

  • 125 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 gram bak soda
  • zout en peper
  • 45 gram boter
  • 1 ei
  • 125 gram yoghurt

Zet eerst alles klaar, snij de gekozen vulling klein, smeer de vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de boter, let op niet bruin laten worden! Klop het ei los met de yoghurt en voeg de lauwe boter er aan toe. Voeg de natte bestanddelen bij de droge en roer kort door. Voeg de vulling toe. Doe dit kort het beslag mag er rommelig uitzien. Hoe rommeliger het beslag des te lekkerder de muffin.

Vulling bij 1 portie beslag:

Hartige mini muffins met Pittige salami:
75 gram salami, 75 gram ricotta, naar wens ½ theelepel pittige kruiden.
Roer de ricotta, kruiden en 50 gram van de fijngesneden salami door je beslag en strooi er nog wat stukjes salami bovenop.

Hartige mini muffins met Feta tomaat:
75 gram feta, ½ kerstomaatje per cupcake, 1 theelepel organo.
Roer de verbrokkelde feta en de oregano door het beslag en decoreer met de tomaat. Strooi er eventueel nog wat peper over.

Bak de hartige mini muffins in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer