Deze preitaart kun je gerust eens maken. Je kunt de taart namelijk zowel als voor- of als hoofdgerecht serveren. Ook op een buffet of als stevige lunch is deze taart erg geschikt. Je werkt met echt verse ingrediënten en je hebt geen boodschappenwagen vol nodig om dit op tafel te zetten.
Met het nuttigen van vlees schijnen we nogal wat milieuschade te berokkenen. Deze taart is vegetarisch, dus vandaag kun je echt zorgeloos genieten.
- 500 gram verse prei
- 250 gram camembert
- 4 eieren
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- olijfolie
- zout en peper
- 1,5 dl melk
- 2,5 dl slagroom
- verse tijm
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de prei in ringen van ca. 1 cm en fruit deze kort aan in wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheut water toe. Laat zachtjes stoven tot alle vocht verdwenen is. Bedek intussen de bodem van een quiche of springvorm met bakpapier en bekleed met het deeg (of leg de rol deeg met papier en al in de vorm). Snijd de camembert in plakken. Klop de eieren los met de melk en room en breng op smaak met zout en peper. Verdeel preiringen en camembert over de taartbodem en schenk hierover het eimengsel. Bestrooi met wat verse tijm. Plaats het geheel in de oven en bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar (controleer of het deeg gaar is en de vulling gestold).