Hartige taart met verse spinazie, zongedroogde tomaat en feta
Wie is er nou niet gek op taart? (ik in ieder geval wel 😉 ) Met een hartige variant kun je ook tijdens het avondeten van taart genieten! Een hartige taart is eenvoudig te maken en er zijn oneindig veel variaties mogelijk. Deze keer heb ik gekozen voor een combinatie van verse spinazie, zongedroogde tomaten en feta.
Voor deze hartige taart heb ik een porseleinen vorm gebruikt, maar je kunt ook gewoon een springvorm gebruiken.
Ingrediënten voor één hartige taart:
- 5 plakjes hartige taart deeg (uit de diepvries)
- 300 gram verse spinazie
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- ongeveer 100 gram zongedroogde tomaten (op olie)
- 200 gram feta
- olijfolie
- boter om de bakvorm in te vetten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal, voordat je begint, vijf plakjes hartige taart deeg uit de diepvries, zodat deze kunnen ontdooien. Doe wat olijfolie in een pan (ik gebruik meestal een wok) en voeg beetje bij beetje de spinazie toe, net zolang tot deze geslonken is. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie afkoelen. Snij de zongedroogde tomaten en feta in grove stukken. Klop in een maatbeker de eieren en crème fraîche tot een gladde massa. Voeg de feta en zongedroogde tomaten toe en doe dit alles bij de afgekoelde spinazie. Vet de bakvorm in en bekleed deze met het hartige taart deeg. Ik leg altijd een plak in het midden en de vier overige plakken rondom. Giet het spinaziemengsel in de bakvorm en verdeel het over de bodem. Zet in de oven en zet je kookwekker op 30 minuten. Check je taart na 30 minuten en laat ‘m, als dat nodig is, wat langer in de oven staan. Serveer de taart met een lekkere salade.
Wil je variëren met de ingrediënten? Gebruik dan eens geitenkaas in plaats van feta of courgette en paprika in plaats van spinazie.
Eet smakelijk!
Heerlijke quiche, ook onze vrienden waren enthousiast!