Recepten om zelf te maken



Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Hazelnootpasta; de homemade Nutella – Hhmm doe eens je ogen dicht en stel je voor warme witte broodjes, net uit de oven en daarop dat een flink lik hazelnootpasta. Dat is toch het ultieme genot voor bij een lekker ontbijt op een luie zondagochtend. Oké ik kan natuurlijk niet voor iedereen spreken maar ik denk dat er samen met mij meerdere zijn die hiervan echt kunnen genieten.

Met een zak vol hazelnoten in de kast besloot ik deze keer mijn hazelnootpasta zelf te maken en wat was ik blij verrast toen ik deze zelfgemaakte pasta vanuit het potje op mijn boterham smeerde, zo lekker at ik hem nog niet eerder.

Kokosolie voor een extra kokossmaak

Ik koos voor de toevoeging van kokosolie, dit gaf mijn chocoladepasta een lichte kokossmaak mee wat ik zelf een heel aangename toevoeging vind. Houd je echter niet van de smaak van kokos kies dan voor een andere plantaardige olie.

Je kunt kiezen voor blanke hazelnoten, bij deze hazelnoten is het schilletje al verwijderd. Het verwijderen van het schilletje gaat echter relatief gemakkelijk en hazelnoten met schil zijn meestal goedkoper.

Het verwijderen van de schilletjes doe je zo;

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreidt de hazelnoten over de bakplaat en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Haal de noten na 10 minuten uit de oven en doe ze in een theedoek. Vouw de theedoek dicht en schudt flink met de theedoek. Vouw de theedoek weer open en je zult zien dat (de meeste) schilletjes netjes zijn losgelaten. Bijkomend voordeel is dat de hazelnoten al licht geroosterd zijn en daardoor meer smaak hebben.

Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Voor een potje van 250 ml

  • 200 gram hazelnoten
  • 20 gram cacao
  • 80 gram poedersuiker
  • 35 gram gesmolten kokosolie
  • snuf zout
  • 1 tl vanille essence (optioneel)

Doe de hazelnoten in een keukenmachine en laat deze zeker 6 minuten draaien. De hazelnoten zullen langzaamaan veranderen in een pasta.
Doe bij deze hazelnootpasta de cacao, de (kokos)olie, de poedersuiker, het zout en eventueel de vanille essence. Mix het geheel nog even door en schep de pasta over in een schoon potje.

Deze pasta is in een goed afgesloten pot zeker 2 weken houdbaar. Plaats je de pasta in de koelkast houd er dan rekening mee dat de pasta iets hard wordt, eventueel kun je hem 10 seconde (niet langer dan wordt het het te vloeibaar) in de magnetron verwarmen om hem makkelijker smeerbaar te maken.

Tafel lekker !!






Meer over vergelijkbare onderwerpen
basisreceptchocolachocoladehazelnotennotenontbijt


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.