Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heek met notencrumble

De heek is wellicht bij ons niet zo bekend als de kabeljauw, toch is ook de heek een lekkere en makkelijke vis om een heerlijk gerecht mee te maken.

0 1.314

Heek met notencrumble Heek, in de volksmond ook wel “Mooie Meid” genoemd, lijkt misschien erg op de kabeljauwachtigen, maar behoort er officieel niet toe. Wel kun je heek in een recept in plaats van kabeljauw gebruiken en andersom. Het visvlees van de heek is zacht en heeft een losse structuur, maar wordt steviger tijdens de bereiding. In Noord-Europa wordt deze vis nog wat ondergewaardeerd, terwijl de Zuid Europeanen er wel raad mee weten. Daar wordt hij vaak verwerkt in kruidige ovenschotels als een Spaanse Zarzuela. Tijd om daar verandering in te brengen, want heek is echt de moeite van het proberen waard. Je eet dit lekkere visje het beste tussen mei en december.

Heek met notencrumble

  • 2 Heekfilets
  • 50 gram gehakte Walnoten
  • 3 eetlepels Panko
  • 2 eetlepels platte Peterselie
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 75 gram Boter + een paar extra blokjes
  • Citroen
  • Peper en zout

Meng de walnoten, panko, gehakte peterselie en olijfolie door elkaar. Vet een grote ovenschaal goed in met een laagje boter. Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze met de velkant in de ovenschaal. Kruid met peper en zout naar smaak. heek met notenrumbleVerdeel het notenmengsel erover. Verdeel een paar blokjes boter in kleine stukjes en verdeel over de vis. Zet de ovenschaal gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Leg de laatste 5 minuten 75 gram boter naast de vis in de ovenschaal zodat je een botersausje krijgt. Serveer met extra peterselie, fleur de sel en een schijfje citroen.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer